Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló Blanc
Sant Lluís
Platja de roca
Caló Blanc

Caló Blanc o Cala Blanc està a 6,5 quilòmetres de Sant Lluís (al seu terme municipal encara és possible que un excursionista pugui recòrrer estrets camins que envolten caserius, el quals romanen quasi inalterats des de fa segles), situada entre Cap d’en Font (frontó tallat de 13 metres d’altura amb una orientació cap al sud) i Cala Binissafúller, així com al costat de la urbanització Cap d’en Font i mol a prop del nucli residencial Binissafúller. Des de la seva vorera s’entreveu s’Illot d’en Marçal.

Aquesta zona de bany és el resultat d’una mossegada de mar en forma d’u, envoltada de roquissars de baixa altura, així com de costa retallada. També es caracteritza per tenir unes dimensions diminutes, un talús de roques, una exposició a les onades i als vents de component est, sud-est, sud, una pendent brusca, fons d’arena amb zones d’alga a la part central i roques als laterals, una afluència baixa de banyistes locals i turistes, així com per estar envoltada dels habitatges residencials de la urbanització Cap d’en Font.
Cal avisar al navegant que es mantengui en màxima alerta davant les lloses que despren s’Illot d’en Marçal, conegudes com ses Lloses d’en Marçal. En les immediacions de la veïnada Cala Binissafúller existeix una altra llosa perillosa, Llosa d’Enmig.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Sant Lluís

El terme municipal de Sant Lluís es troba en el sud-est de Menorca, a 50 metres sobre el nivell de la mar. Aquest terreny posseeix nombrosos barrancs (Rafalet, Biniparratx, Binsafùller i Alcaufar), producte de l’acció d’escorrenties.

El casc urbà d’aquest municipi va esser l’únic fundat durant la breu dominació francesa (1756-1763), encara que sols inciaren la construcció de l’església (1761), baix l’advocació del sant Lluís IX, rei de França. D’aquí provenen el topònim d’aquesta localitat, el seu traçat ortogonal (reticular) i els noms dels seus carrers.

El seu sòl presenta una dilatada utilització agrícola al llarg del temps, sobre tot, a partir del segle XVIII, com constaten els caserius, exponents més característics del paisatge sanlluisser, Binifadet, ses Barraques, es Pou Nou, es Consell, Torret, s’Ullestrar, Biniali, Biniparrell i ses Barqueres, i les cases senyorials de les finques rurals (llocs): Lloc d’en Caules, Torret de Dalt, Alcaufar Vell i Binissafúller d’en Moysi.

Al llarg del seu territori es troben exemples de torres rurals medievals de defensa (planta quadrada) per resistir els atacs pirates i corsaris, com Talaia Grossa, una de les més antigues de l’illa. També es trobaran atalaies de vigilància i defensa del litoral (troncocòniques), construïdes a primera línia de la mar, com les de Punta Prima i Alcaufar.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant Binisafullet Nou (espectacular poblat prehistòric), es Pujol (talaiot); jugant una partida de joc de la bolla (joc paregut a la petanca) o tastant el seu plat típic, sopa oliaigua amb tomàtigues.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters