Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Binibeca Nou
Sant Lluís
Vigilància mitjana
Bandera blava
Platja d'arena
Binibeca Nou

Binibeca Nou està a sis quilòmetres de Sant Lluís, situada entre Punta Binibeca i Cala Torret, així com a devora la urbanització Binibeca o Binibéquer (de gran atractiu turístic per la seva singularitat arquitectònica, a manera d’antic poble de pescadors, dissenyat per l’arquitecte Antoni Sintes). Des de la seva vorera s’entreveu Escull Illots de Binibeca.

Aquesta platja és el resultat d’un entrant de mar ample, en forma de u i envoltat de roquissars de baixa altura. També es caracteritza per tenir unes dimensions mitjanes, un talús de fina arena blanca, un sistema dunar petit i vegetació de subjecció (garriga) ocupant la seva part posterior, exposició a onades i vents de component est, sud-est, una pendent suau, un aigua tranquil·la i cristal·lina, fons d’arena en el centre i algues als laterals, així com una ocupació alta de banyistes locals i turistes.

Les condicions marines la converteixen en una zona excel·lent per practicar busseig. Cal avisar al navegant del baix, perillós i balisat, Llosa d’en Caragol, localitzat entre les cales Binibeca i Biniancolla, a quatre hectòmetres del litoral. Llosa d’en Caragol té vint metres d’aigua sobre ella a dos hectòmetres pel sud i set metres per la part de terra.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i parant esment als desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. Durant l’epoca estival es pot arribar mitjançant el transport públic.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Sant Lluís

El terme municipal de Sant Lluís es troba en el sud-est de Menorca, a 50 metres sobre el nivell de la mar. Aquest terreny posseeix nombrosos barrancs (Rafalet, Biniparratx, Binsafùller i Alcaufar), producte de l’acció d’escorrenties.

El casc urbà d’aquest municipi va esser l’únic fundat durant la breu dominació francesa (1756-1763), encara que sols inciaren la construcció de l’església (1761), baix l’advocació del sant Lluís IX, rei de França. D’aquí provenen el topònim d’aquesta localitat, el seu traçat ortogonal (reticular) i els noms dels seus carrers.

El seu sòl presenta una dilatada utilització agrícola al llarg del temps, sobre tot, a partir del segle XVIII, com constaten els caserius, exponents més característics del paisatge sanlluisser, Binifadet, ses Barraques, es Pou Nou, es Consell, Torret, s’Ullestrar, Biniali, Biniparrell i ses Barqueres, i les cases senyorials de les finques rurals (llocs): Lloc d’en Caules, Torret de Dalt, Alcaufar Vell i Binissafúller d’en Moysi.

Al llarg del seu territori es troben exemples de torres rurals medievals de defensa (planta quadrada) per resistir els atacs pirates i corsaris, com Talaia Grossa, una de les més antigues de l’illa. També es trobaran atalaies de vigilància i defensa del litoral (troncocòniques), construïdes a primera línia de la mar, com les de Punta Prima i Alcaufar.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant Binisafullet Nou (espectacular poblat prehistòric), es Pujol (talaiot); jugant una partida de joc de la bolla (joc paregut a la petanca) o tastant el seu plat típic, sopa oliaigua amb tomàtigues.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  400 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters