Platja de Punta Prima
Platja de Punta Prima està a sis quilòmetres de Sant Lluís (l’únic nucli urbà fundat pels francesos en el segle XVIII), situada entre les puntes des Marbres i Prima, així mateix a devora de la urbanització homònima i Torre de Son Ganxo. Des de la seva vorera s’entreveu s’Illot des Cagaire i s’illa de l’Aire.
Aquesta platja resulta d’un entrant de mar ampli, obert i de roquissars de baixa altura, coronats per habitatges residencials que arriben fins a primera línia de la mar. També es caracteritza per tenir unes dimensions mitjanes, fons d’arena amb algunes zones d’algues i amb vegetació submarina als laterals, exposició a unes onades de tipus moderat, vents dominants de component sud-est, sud, una pendent molt suau, un aigua cristal·lina, així com una afluència alta de banyistes locals i turistes.
Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions, ja que els baixos poblen aquesta rada. A la seva part est, nord-est predomina el litoral baix de pedra, les seves lloses que s’endinsen a la mar li confereixen el nom de Punta Prima o Cap de l’Engany/Enganyó. Per aquesta raó, es recomana al navegant que s’allunyi del litoral a més d’un hectòmetre de distància respecte del tram costaner comprès entre el seu sortint oriental i Cala d’Alcafar.
L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. A l’època estival es pot arribar mitjançant l’ús del transport públic.
La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca
Informació sobre el municipi Sant Lluís
El terme municipal de Sant Lluís es troba en el sud-est de Menorca, a 50 metres sobre el nivell de la mar. Aquest terreny posseeix nombrosos barrancs (Rafalet, Biniparratx, Binsafùller i Alcaufar), producte de l’acció d’escorrenties.
El casc urbà d’aquest municipi va esser l’únic fundat durant la breu dominació francesa (1756-1763), encara que sols inciaren la construcció de l’església (1761), baix l’advocació del sant Lluís IX, rei de França. D’aquí provenen el topònim d’aquesta localitat, el seu traçat ortogonal (reticular) i els noms dels seus carrers.
El seu sòl presenta una dilatada utilització agrícola al llarg del temps, sobre tot, a partir del segle XVIII, com constaten els caserius, exponents més característics del paisatge sanlluisser, Binifadet, ses Barraques, es Pou Nou, es Consell, Torret, s’Ullestrar, Biniali, Biniparrell i ses Barqueres, i les cases senyorials de les finques rurals (llocs): Lloc d’en Caules, Torret de Dalt, Alcaufar Vell i Binissafúller d’en Moysi.
Al llarg del seu territori es troben exemples de torres rurals medievals de defensa (planta quadrada) per resistir els atacs pirates i corsaris, com Talaia Grossa, una de les més antigues de l’illa. També es trobaran atalaies de vigilància i defensa del litoral (troncocòniques), construïdes a primera línia de la mar, com les de Punta Prima i Alcaufar.
La seva riquesa cultural es coneixerà visitant Binisafullet Nou (espectacular poblat prehistòric), es Pujol (talaiot); jugant una partida de joc de la bolla (joc paregut a la petanca) o tastant el seu plat típic, sopa oliaigua amb tomàtigues.
El municipi té un total de
7
platges.
Principals dades tècniques
Longitud de la platja:
200 metres
Tipus d'accés:
Per a vianants
Per a vehicles
Per a vaixells
Amplada mitjana:
75 metres
Accés minusvàlid:
Sí
No
Grau d'ocupació:
Alt
Mitjà
Baix
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.