Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Alcaufar
Cala Alcalfar
Sant Lluís
Platja d'arena
Cala Alcaufar també coneguda com Cala Alcalfar

Cala Alcaufar o Cala Alcalfar està a cinc quilòmetres de Sant Lluís, situada entre les puntes Prima i des Rafalet, així com al costat de la urbanització homònima, la qual s’estén al llarg del seu marge esquerre i arriba fins a primera línia de mar.

Aquesta platja és el resultat d’un entrant allargat, estret, en forma de quart de cercle i flanquejat per roquissars de mitjana altura al seu tram més extern, estant la seva escullera natural dreta coronada de garriga. Torre d’Alcafar i s’Illot des Torn donen la benvinguda als que s’internen per aquesta màniga de mar.

També es caracteritza per tenir dimensions diminutes, talús d’arena, exposició a onades i vents de component sud-est, pendent suau, aigua crital·lina, fons d’arena i algues, així com afluència baixa de banyistes locals i turistes. Està oberta al corrents eòlics del segon quadrant.

Devora la platja es troba un calador per barques petites i en la meitat de l’entrant, en front a Cova d’en Putó. En aquest tram de litoral existeix una vena d’aigua dolça que provoca que aquí la temperatura del líquid element sigui més freda que a la resta de l’illa.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Lloguers
Informació sobre el municipi Sant Lluís

El terme municipal de Sant Lluís es troba en el sud-est de Menorca, a 50 metres sobre el nivell de la mar. Aquest terreny posseeix nombrosos barrancs (Rafalet, Biniparratx, Binsafùller i Alcaufar), producte de l’acció d’escorrenties.

El casc urbà d’aquest municipi va esser l’únic fundat durant la breu dominació francesa (1756-1763), encara que sols inciaren la construcció de l’església (1761), baix l’advocació del sant Lluís IX, rei de França. D’aquí provenen el topònim d’aquesta localitat, el seu traçat ortogonal (reticular) i els noms dels seus carrers.

El seu sòl presenta una dilatada utilització agrícola al llarg del temps, sobre tot, a partir del segle XVIII, com constaten els caserius, exponents més característics del paisatge sanlluisser, Binifadet, ses Barraques, es Pou Nou, es Consell, Torret, s’Ullestrar, Biniali, Biniparrell i ses Barqueres, i les cases senyorials de les finques rurals (llocs): Lloc d’en Caules, Torret de Dalt, Alcaufar Vell i Binissafúller d’en Moysi.

Al llarg del seu territori es troben exemples de torres rurals medievals de defensa (planta quadrada) per resistir els atacs pirates i corsaris, com Talaia Grossa, una de les més antigues de l’illa. També es trobaran atalaies de vigilància i defensa del litoral (troncocòniques), construïdes a primera línia de la mar, com les de Punta Prima i Alcaufar.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant Binisafullet Nou (espectacular poblat prehistòric), es Pujol (talaiot); jugant una partida de joc de la bolla (joc paregut a la petanca) o tastant el seu plat típic, sopa oliaigua amb tomàtigues.
El municipi té un total de 7 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  35 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  40 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters