Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala des Tamarells
Maó
Cala des Tamarells

Cala o Platja des Tamarells està a 10 quilòmetres de Maó, situada entre Punta de sa Pastera i es Colomar, on s’alça la torre defensiva homònima; en front de la seva costa s’entreveu s’Illa de Colom. Forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de s’Albufera des Grau (70 hectàrees d’extensió, una profunditat mitja de 1,5 metres; de gran riquesa i valor paisatgístic, per la seva flora i fauna, la qual cosa va ajudar a que la Unesco declaràs el set d’octubre de 1993 Menorca com a Reserva de la Biosfera).

Aquesta platja verge és el resultat d’un entrant de mar que dóna lloc a una rada de costa retallada i agresta. Quan toca terra ferma origina un talús d’arena daurada, de 70 metres de longitud i envoltat dels empits dels monticles de s’Albufera des Grau, els quals estan coberts amb un mantell verd.

S’Illa de Colom té una disposició de nord a sud i el seu punt de major altitud es troba a 44 metres sobre el nivell de la mar. La seva costa oriental és espadada i alta, mentre que el seu litoral occidental disminueix d’altura lentament fins a tocar el Mediterrani. Aquest illot de grans dimensions despren restinga, desaconsellant-se la seva circumnavegació.

L’accés per carretera és senzill fins a Cala des Grau seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. Des de es Grau se seguirà un camí vorejant la costa, deixant enrere Ensanada des Patró Llorenç, que condueix a Cala Tamarells.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Maó

El terme municipal de Maó ocupa la zona sud-est de Menorca, formant part d’aquest municipi Sant Climent i Llucmaçanes.

Els primers nuclis de població s’assentaren en un espai petit, envoltat pels penya-segats de Port de Maó (màniga de mar espectacular i bella, de més de tres milles de profunditat i una de les instal·lacions portuàries més importants del mar Mediterrani) i els barrancs de Baixamar, Freginal i Clota.

Grecs, fenicis, cartaginesos i romans comerciaven en el seu port i cercaven l’habilitat dels foners per als seus exèrcits.

La història de Maó actual comença després de la conquista de Menorca als musulmans per part del rei cristià Alfons III l’any 1287, iniciant-se la seva nova fortificació (Castell de Sant Felip, murada, torres de defensa) i la construcció de Esglèsia de Santa Maria. Durant l’Edat Mitjana, la ciutat es tanca en succesius recintes amuradats, encara que en centùries posteriors creixerà més allà de les murades, configurant un nucli urbà modern.
El segle XVIII ve marcat per la dominació britànica (capital administrativa i comercial de Menorca) i francesa (creació i difusió mundial de la salsa mahonesa). El segle XIX significa el retorn a la Corona espanyola (1802, Pau d’Amiens). En el darrer terç del segle XX eclosiona l’activitat turística i es consoliden les indústries de la bijuteria i la producció de formatge mahonès.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Albufera des Grau, Far de Favàritx, el Llatzeret, la Mola, Trepucó, Camí de Torrelló, Illa del Rei.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters