Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala de sa Torreta
Maó
Cala de sa Torreta

Cala de sa Torreta està a 14 quilòmetres de Maó, situada entre es Colomar i Punta de ses Àguiles. Forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de s’Albufera des Grau (70 hectàrees d’extensió, una profunditat mitja de 1,5 metres; de gran riquesa i valor paisatgístic, i per la seva flora i fauna, lo que va ajudar a que la Unesco declaràs el set d’octubre de 1993 Menorca com a Reserva de la Biosfera).

El topònim d’aquesta platja verge, bella i de talús arenós, prové de la torre defensiva homònima (també es coneix aquesta atalaia amb el nom de Tamarells, en referència a la platja veïnada), que s’alça en el sortint de es Colomar, a 750 metres de distància de Cala de sa Torreta.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions. Aquest racó costaner pertany al tram de litoral comprès entre s’Illa de Colom i Cap de Favàritx o Punta de Capifort, dues milles marines i mitja de costa alta, ondulada i pedregosa, la qual cosa dificulta la seva navegació perqué está plena de baixos, lloses i esculls. Les cales i entrants petits, disseminats entre Punta de Fra Bernat (sud) i Cap de Mossen Vives, posseeixen aquest obstacles naturals que interfereixen el seu accés per la mar.

Les característiques descrites anteriorment expliquen l’afluència baixa de banyistes locals i turistes. Els pocs visitants que s’apropen fins aquesta cala ho fan per la mar, tot i les dificultats. Tot i així, es possible accedir a aquest tram de litoral caminant des de Cala des Grau.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Maó

El terme municipal de Maó ocupa la zona sud-est de Menorca, formant part d’aquest municipi Sant Climent i Llucmaçanes.

Els primers nuclis de població s’assentaren en un espai petit, envoltat pels penya-segats de Port de Maó (màniga de mar espectacular i bella, de més de tres milles de profunditat i una de les instal·lacions portuàries més importants del mar Mediterrani) i els barrancs de Baixamar, Freginal i Clota.

Grecs, fenicis, cartaginesos i romans comerciaven en el seu port i cercaven l’habilitat dels foners per als seus exèrcits.

La història de Maó actual comença després de la conquista de Menorca als musulmans per part del rei cristià Alfons III l’any 1287, iniciant-se la seva nova fortificació (Castell de Sant Felip, murada, torres de defensa) i la construcció de Esglèsia de Santa Maria. Durant l’Edat Mitjana, la ciutat es tanca en succesius recintes amuradats, encara que en centùries posteriors creixerà més allà de les murades, configurant un nucli urbà modern.
El segle XVIII ve marcat per la dominació britànica (capital administrativa i comercial de Menorca) i francesa (creació i difusió mundial de la salsa mahonesa). El segle XIX significa el retorn a la Corona espanyola (1802, Pau d’Amiens). En el darrer terç del segle XX eclosiona l’activitat turística i es consoliden les indústries de la bijuteria i la producció de formatge mahonès.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Albufera des Grau, Far de Favàritx, el Llatzeret, la Mola, Trepucó, Camí de Torrelló, Illa del Rei.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters