Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala en Cavaller
Maó
Cala en Cavaller

Cala en Cavaller està a 15 quilòmetres de Maó, situada entre Morro de sa Falconera i Cap de Mossèn Vives. Forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de s’Albufera des Grau (70 hectàrees d’extensió, una profunditat mitja de 1,5 metres; de gran riquesa i valor paisatgístic, i per la seva flora i fauna, lo que va ajudar a que la Unesco declaràs el set d’octubre de 1993 Menorca com a Reserva de la Biosfera).

Aquesta platja verge i paradisìaca és el resultat d’un entrant de mar que quan toca terra ferma origina aquest talús de grava i amb una longitud aproximada de 40 metres. Es troba vorejada dels empits dels monticles que donen a la mar. Aquest espadats presenten certa altura, estant coronats i coberts per un mantell verd, garriga i matolls, que arriben fins a la primera línia de la mar.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions, encara que aquesta cala es trobi al abric de Cap de Mossèn Vives. Tot i així, aquest racó costaner pertany al tram de litoral comprès entres s’Illa de Colom i Cap de Favàrix o Punta de Capifort, dos milles marines i mitja de costa alta, ondulada i pedregosa, la qual cosa dificulta la seva navegació perque està plena de baixos, lloses i esculls. Les cales i entrants petits, disseminats entre Punta de ses Àguiles (sud) i Cap de Mossèn Vives, posseeixen aquests obstacles naturals que interfereixen al seu accés per la mar.

Les característiques descrites anteriorment expliquen l’afluència baixa de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Maó

El terme municipal de Maó ocupa la zona sud-est de Menorca, formant part d’aquest municipi Sant Climent i Llucmaçanes.

Els primers nuclis de població s’assentaren en un espai petit, envoltat pels penya-segats de Port de Maó (màniga de mar espectacular i bella, de més de tres milles de profunditat i una de les instal·lacions portuàries més importants del mar Mediterrani) i els barrancs de Baixamar, Freginal i Clota.

Grecs, fenicis, cartaginesos i romans comerciaven en el seu port i cercaven l’habilitat dels foners per als seus exèrcits.

La història de Maó actual comença després de la conquista de Menorca als musulmans per part del rei cristià Alfons III l’any 1287, iniciant-se la seva nova fortificació (Castell de Sant Felip, murada, torres de defensa) i la construcció de Esglèsia de Santa Maria. Durant l’Edat Mitjana, la ciutat es tanca en succesius recintes amuradats, encara que en centùries posteriors creixerà més allà de les murades, configurant un nucli urbà modern.
El segle XVIII ve marcat per la dominació britànica (capital administrativa i comercial de Menorca) i francesa (creació i difusió mundial de la salsa mahonesa). El segle XIX significa el retorn a la Corona espanyola (1802, Pau d’Amiens). En el darrer terç del segle XX eclosiona l’activitat turística i es consoliden les indústries de la bijuteria i la producció de formatge mahonès.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Albufera des Grau, Far de Favàritx, el Llatzeret, la Mola, Trepucó, Camí de Torrelló, Illa del Rei.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters