Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Morella Nou
Maó
Cala Morella Nou

Cala Morella Nou està a 15 quilòmetres de Maó, situada entre els caps de Mossèn Vives i de ses Piques. Des de la seva vorerea s’entreveu s’Illot de ses Piques (a 280 metres de la costa, direcció est, sud-est). Forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de s’Albufera des Grau (70 hectàrees d’extensió, una profunditat mitja de 1,5 metres; de gran valor paisatgístic, i per la seva flora i fauna, lo que va ajudar a que la Unesco declaràs l’any 1993 Menorca com a Reserva de la Biosfera).

Aquesta platja verge amb dues cales, talús d’arena, grava i 300 metres de longitud, és el resultat d’un entrant de mar, molt obert, que també ha originat les platges d’en Tortuga i Capifort, així com s’Arenal de Morella. Es troba vorejada del empits dels monticles que donen a la mar. Aquest espadats presenten certa altura i estan coronats per un mantell verd (garriga i matolls).

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions, ja que les costes nord i est menorquines són molt insegures. El navegant haurà de parar molta d’atenció a les previsions del temps. Un canvi metereológic pot resultar molt perillós en aquesta costa accidentada.

L’accés per carretera és senzill fins a Cap de Favàritx seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. Des d’aquest punt es prendrà un cami que voreja la costa fins arribar a aquesta paradisíaca platja, el recorregut del qual té una duració de 90 minuts.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Maó

El terme municipal de Maó ocupa la zona sud-est de Menorca, formant part d’aquest municipi Sant Climent i Llucmaçanes.

Els primers nuclis de població s’assentaren en un espai petit, envoltat pels penya-segats de Port de Maó (màniga de mar espectacular i bella, de més de tres milles de profunditat i una de les instal·lacions portuàries més importants del mar Mediterrani) i els barrancs de Baixamar, Freginal i Clota.

Grecs, fenicis, cartaginesos i romans comerciaven en el seu port i cercaven l’habilitat dels foners per als seus exèrcits.

La història de Maó actual comença després de la conquista de Menorca als musulmans per part del rei cristià Alfons III l’any 1287, iniciant-se la seva nova fortificació (Castell de Sant Felip, murada, torres de defensa) i la construcció de Esglèsia de Santa Maria. Durant l’Edat Mitjana, la ciutat es tanca en succesius recintes amuradats, encara que en centùries posteriors creixerà més allà de les murades, configurant un nucli urbà modern.
El segle XVIII ve marcat per la dominació britànica (capital administrativa i comercial de Menorca) i francesa (creació i difusió mundial de la salsa mahonesa). El segle XIX significa el retorn a la Corona espanyola (1802, Pau d’Amiens). En el darrer terç del segle XX eclosiona l’activitat turística i es consoliden les indústries de la bijuteria i la producció de formatge mahonès.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Albufera des Grau, Far de Favàritx, el Llatzeret, la Mola, Trepucó, Camí de Torrelló, Illa del Rei.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters