Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja d'en Tortuga
Maó
Platja d'en Tortuga

Platja d’en Tortuga està a 17 quilòmetres de Maó, situada entre el cap homònim i s’Arenal de Morella. Forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès de s’Albufera des Grau (70 hectàrees d’extensió, una profunditat mitja de 1,5 metres; de gran valor i riquesa, fruit del seu paisatge, flora i fauna, la qual cosa va ajudar a que la Unesco declaràs l’any 1993 Menorca com a Reserva de la Biosfera).

Aquesta platja verge, d’arena i grava, és el resultat d’un entrant de mar, molt obert, que també va originar Platja de Capifort. Es troba envoltada dels empits de monticles propers que arriben fins a la mar. Aquests espadats presenten certa altura i vegetació pròpia del sistema dunar que ocupa la part posterior d’aquesta platja.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen fondejar embarcacions, perquè les costes nord i est menorquines són molt insegures. Per aquesta raò, el navegant que decideixi solcar aquesta zona marítima haurà de parar esment a les previsions del temps i a la metereologia. Un canvi en les condicions climatològiques resultaria molt perillós en aquesta costa accidentada, abrupta i d’alts penya-segats.

L’accés per carretera és senzill fins a les immediacions del Cap de Favàritx seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. Des d’aquest punt es prendrà un camí que voreja la costa, entre matolls i superant un parell de cales, fins arribar a aquesta platja paradisìaca. Aquest recorregut té una duració de 45 minuts.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Maó

El terme municipal de Maó ocupa la zona sud-est de Menorca, formant part d’aquest municipi Sant Climent i Llucmaçanes.

Els primers nuclis de població s’assentaren en un espai petit, envoltat pels penya-segats de Port de Maó (màniga de mar espectacular i bella, de més de tres milles de profunditat i una de les instal·lacions portuàries més importants del mar Mediterrani) i els barrancs de Baixamar, Freginal i Clota.

Grecs, fenicis, cartaginesos i romans comerciaven en el seu port i cercaven l’habilitat dels foners per als seus exèrcits.

La història de Maó actual comença després de la conquista de Menorca als musulmans per part del rei cristià Alfons III l’any 1287, iniciant-se la seva nova fortificació (Castell de Sant Felip, murada, torres de defensa) i la construcció de Esglèsia de Santa Maria. Durant l’Edat Mitjana, la ciutat es tanca en succesius recintes amuradats, encara que en centùries posteriors creixerà més allà de les murades, configurant un nucli urbà modern.
El segle XVIII ve marcat per la dominació britànica (capital administrativa i comercial de Menorca) i francesa (creació i difusió mundial de la salsa mahonesa). El segle XIX significa el retorn a la Corona espanyola (1802, Pau d’Amiens). En el darrer terç del segle XX eclosiona l’activitat turística i es consoliden les indústries de la bijuteria i la producció de formatge mahonès.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Albufera des Grau, Far de Favàritx, el Llatzeret, la Mola, Trepucó, Camí de Torrelló, Illa del Rei.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters