Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja de Capifort
Maó
Platja de Capifort

Platja de Capifort o Cala Presili està a 17 quilòmetres de Maó, situada entre Punta de Presili i Cap de Favàritx o Punta de Capifort, on finalitza Àrea Natural d’Especial Interès del parc natural de s’Albufera des Grau (70 hectàrees d’extensió i una profunditat mitja de 1,5 metres; de gran valor i riquesa, fruit del seu paisatge, flora i fauna).

Aquesta platja resulta d’un entrant de mar, molt obert, que també ha originat altres racons litorals, com s’Arenal de Morella. Els empits dels monticles que l’envolten fan d’esculleres naturals. Presenten certa altura i son agrests, abruptes, així com sense vegetació.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per al fondeig d’embarcacions, sempre que s’extremin les precaucions. Aquest racó costaner es troba entre dos caps (Mossen Vives i Favàritx). Es troba exposat als vents de component est, encara que abrigat a la seva zona septentrional per Punta de Capifort (penya-segats alts i tallats, introduïnt-se a la mar 0,9 milles cap a l’est). En el centre de la seva entrada existeix un baix de pedra molt proper a la vorera, a una profunditat de dos metres. El navegant tan sols correrà vertader perill per calar si intenta realitzar aquesta maniobra al resguard de la cala.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. El darrer tram es realitzarà a peu, ja que pertany al parc natural de s’Albufera des Grau.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

Informació sobre el municipi Maó

El terme municipal de Maó ocupa la zona sud-est de Menorca, formant part d’aquest municipi Sant Climent i Llucmaçanes.

Els primers nuclis de població s’assentaren en un espai petit, envoltat pels penya-segats de Port de Maó (màniga de mar espectacular i bella, de més de tres milles de profunditat i una de les instal·lacions portuàries més importants del mar Mediterrani) i els barrancs de Baixamar, Freginal i Clota.

Grecs, fenicis, cartaginesos i romans comerciaven en el seu port i cercaven l’habilitat dels foners per als seus exèrcits.

La història de Maó actual comença després de la conquista de Menorca als musulmans per part del rei cristià Alfons III l’any 1287, iniciant-se la seva nova fortificació (Castell de Sant Felip, murada, torres de defensa) i la construcció de Esglèsia de Santa Maria. Durant l’Edat Mitjana, la ciutat es tanca en succesius recintes amuradats, encara que en centùries posteriors creixerà més allà de les murades, configurant un nucli urbà modern.
El segle XVIII ve marcat per la dominació britànica (capital administrativa i comercial de Menorca) i francesa (creació i difusió mundial de la salsa mahonesa). El segle XIX significa el retorn a la Corona espanyola (1802, Pau d’Amiens). En el darrer terç del segle XX eclosiona l’activitat turística i es consoliden les indústries de la bijuteria i la producció de formatge mahonès.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Albufera des Grau, Far de Favàritx, el Llatzeret, la Mola, Trepucó, Camí de Torrelló, Illa del Rei.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters