Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Canutells
Cala Canutells
Maó
Platja d'arena
Es Canutells també coneguda com Cala Canutells

Es Canutells o Cala Canutells està a 10 quilòmetres de Maó, situada a les costes sud-est de l’illa, entre Punta de na Picada i Cap Gros, així com al costat de la urbanització homònima i propera del nucli residencial ses Tanques.

Aquesta platja és el resultat d’un entrant de mar, en forma de meandre i estret. Es caracteritza per tenir unes dimensions petites, un talús d’arena, una exposició al vent de component sud-est d’intensitat dominant, una afluència baixa de banyistes locals i turistes, així com per estar encaixonada entre barrancs de mitjana altitud, foradats per una gran quantitat de coves impessionants. En el flanc esquerre s’ha construït una urbanització.

El tram de costa de 1,3 milles marines que separen Cala Canutells de Calescoves se significa pels verticals penya-segats agrests, abruptes i de fins a setanta metres d’altura, coronats per matolls.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per al fondeig d’embarcacions, encara que serà obligatori varar per patir l’embat dels corrents eòlics del segon i tercer quadrants, sobre fons d’arena i algues, amb roques ambdós costats.
L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. Passarà per la localitat de Sant Climent, un lloc molt tranquil, encara que es trobi proper a l’aeroport de l’illa, i que compti amb molts de residents britànics. El vehicle particular es podrà estacionar de manera gratuïta pels voltants. S’arribarà a aquest arenal baixant per una escala.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Escars
 • Aparcament
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Maó

El terme municipal de Maó ocupa la zona sud-est de Menorca, formant part d’aquest municipi Sant Climent i Llucmaçanes.

Els primers nuclis de població s’assentaren en un espai petit, envoltat pels penya-segats de Port de Maó (màniga de mar espectacular i bella, de més de tres milles de profunditat i una de les instal·lacions portuàries més importants del mar Mediterrani) i els barrancs de Baixamar, Freginal i Clota.

Grecs, fenicis, cartaginesos i romans comerciaven en el seu port i cercaven l’habilitat dels foners per als seus exèrcits.

La història de Maó actual comença després de la conquista de Menorca als musulmans per part del rei cristià Alfons III l’any 1287, iniciant-se la seva nova fortificació (Castell de Sant Felip, murada, torres de defensa) i la construcció de Esglèsia de Santa Maria. Durant l’Edat Mitjana, la ciutat es tanca en succesius recintes amuradats, encara que en centùries posteriors creixerà més allà de les murades, configurant un nucli urbà modern.
El segle XVIII ve marcat per la dominació britànica (capital administrativa i comercial de Menorca) i francesa (creació i difusió mundial de la salsa mahonesa). El segle XIX significa el retorn a la Corona espanyola (1802, Pau d’Amiens). En el darrer terç del segle XX eclosiona l’activitat turística i es consoliden les indústries de la bijuteria i la producció de formatge mahonès.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Albufera des Grau, Far de Favàritx, el Llatzeret, la Mola, Trepucó, Camí de Torrelló, Illa del Rei.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  60 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  50 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters