Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Binidali
Maó
Platja d'arena
Cala Binidali

Cala Binidalí està a nou quilòmetres de Maó, entre Morro de sa Cova Baixa i Cala Biniparratx, així com al costat de la urbanització homònima.

Aquesta platja és el resultat d’un entrant de mar, en forma de esa i estret. A la vegada, es caracteritza per tenir dimensions diminutes, talús d’arena, exposició al vent del sud-est, afluència baixa de banyistes locals i turistes, així com per esta encaixonada entre barrancs escalonats de mitjana altitud. Al flanc dret s’ha construït una urbanització, encara que allunyada de primera línia de mar.

El tram de costa, de 1,3 milles marines, que separa Cala Canutells de Cala Binidalí es significa pels seus verticals penya-segats agrests, abruptes i de fins a quarenta metres d’altura, coronats per garriga, així com per esser costa retallada.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions, ja que no té calador, encara que la zona occidental de la platja fa aquestes funcions; l’assotament dels vents del sud-est, sud, sud-oest, la converteixen en perillosa, així com els corrents eòlics del nod-est i nord provoquen ressaca. Si el navegant realitza aquesta maniobra, serà obligatori varar la barca.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària i els desviaments. Pasarà per la localitat de Sant Climent, un lloc molt tranquil, encara que es trobi proper a l’aeroport de l’illa, i amb molts residents britànics. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants. S’arribarà a aquest arenal baixant a peu per un caminoi empinat.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Maó

El terme municipal de Maó ocupa la zona sud-est de Menorca, formant part d’aquest municipi Sant Climent i Llucmaçanes.

Els primers nuclis de població s’assentaren en un espai petit, envoltat pels penya-segats de Port de Maó (màniga de mar espectacular i bella, de més de tres milles de profunditat i una de les instal·lacions portuàries més importants del mar Mediterrani) i els barrancs de Baixamar, Freginal i Clota.

Grecs, fenicis, cartaginesos i romans comerciaven en el seu port i cercaven l’habilitat dels foners per als seus exèrcits.

La història de Maó actual comença després de la conquista de Menorca als musulmans per part del rei cristià Alfons III l’any 1287, iniciant-se la seva nova fortificació (Castell de Sant Felip, murada, torres de defensa) i la construcció de Esglèsia de Santa Maria. Durant l’Edat Mitjana, la ciutat es tanca en succesius recintes amuradats, encara que en centùries posteriors creixerà més allà de les murades, configurant un nucli urbà modern.
El segle XVIII ve marcat per la dominació britànica (capital administrativa i comercial de Menorca) i francesa (creació i difusió mundial de la salsa mahonesa). El segle XIX significa el retorn a la Corona espanyola (1802, Pau d’Amiens). En el darrer terç del segle XX eclosiona l’activitat turística i es consoliden les indústries de la bijuteria i la producció de formatge mahonès.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Albufera des Grau, Far de Favàritx, el Llatzeret, la Mola, Trepucó, Camí de Torrelló, Illa del Rei.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  20 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  46 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters