Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Sa Mesquida
Maó
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Sa Mesquida

Sa Mesquida és un tram de litoral localitzat al costat del nucli costaner homònim, que està a 6,5 quilòmetres de Maó, i inclou Cala Mesquida (zona rocosa) i Arenal de sa Mesquida (els usuaris més habituals d’aquesta platja són els veïnats de Maó), separats per Punta de sa Torre.

Aquest entrant de mar, en forma de copinya i de dimensions mitjanes, se sitúa entre les puntes de sa Creueta i es Pas Gros (45 metres sobre el nivell de la mar), i així, en front de la seva costa s’entreveuen Illots d’en Mesquida.

Arenal de sa Mesquida es caracteritza per tenir un talús arenós, una orientació cap al sud-est, vegetació envoltant aquest platja, així com un aigua tranquil·la, cristal·lina i fons rocós. Aquesta zona marítima és molt preada pels submarinistes, especialment els illots localitzats al oest de la cala. L’àrea compresa entre sa Mesquida i s’Esperó registra una profunditat que oscil·la entre els 21 i 43 metres.

Les condicions marines i subaquàtiques desaconsellen el fondeig d’embarcacions. A l’est de sa Punta de sa Creueta existeixen diferents baixos perillosos, així com un freu. Aquests accidents morfològics tan sols es poden cirumnavegar amb barques petites.

Sa Mesquida va registrar l’any 1781 el desembarcament de les tropes hispanogal·les per conquistar Menorca. Aquest atac va fracassa i l’illa va continuar en mans britàniques, les quals construïren en aquest lloc una torre de defensa (Punta de sa Torre). En total aixecaren 11 atalaies per tota Menorca entre el anys 1798 i 1802.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Servei de Socors
Informació sobre el municipi Maó

El terme municipal de Maó ocupa la zona sud-est de Menorca, formant part d’aquest municipi Sant Climent i Llucmaçanes.

Els primers nuclis de població s’assentaren en un espai petit, envoltat pels penya-segats de Port de Maó (màniga de mar espectacular i bella, de més de tres milles de profunditat i una de les instal·lacions portuàries més importants del mar Mediterrani) i els barrancs de Baixamar, Freginal i Clota.

Grecs, fenicis, cartaginesos i romans comerciaven en el seu port i cercaven l’habilitat dels foners per als seus exèrcits.

La història de Maó actual comença després de la conquista de Menorca als musulmans per part del rei cristià Alfons III l’any 1287, iniciant-se la seva nova fortificació (Castell de Sant Felip, murada, torres de defensa) i la construcció de Esglèsia de Santa Maria. Durant l’Edat Mitjana, la ciutat es tanca en succesius recintes amuradats, encara que en centùries posteriors creixerà més allà de les murades, configurant un nucli urbà modern.
El segle XVIII ve marcat per la dominació britànica (capital administrativa i comercial de Menorca) i francesa (creació i difusió mundial de la salsa mahonesa). El segle XIX significa el retorn a la Corona espanyola (1802, Pau d’Amiens). En el darrer terç del segle XX eclosiona l’activitat turística i es consoliden les indústries de la bijuteria i la producció de formatge mahonès.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Albufera des Grau, Far de Favàritx, el Llatzeret, la Mola, Trepucó, Camí de Torrelló, Illa del Rei.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  300 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  50 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters