Menorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Menorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Grau
Maó
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Es Grau

Es Grau és un tram de litoral localitzat al costat del nucli costaner homònim i de Parc Natural de s’Albufera des Grau (70 hectàrees de superfície d’aiguas lliures -des de Cala des Grau fins Cap de Favàritx-, llacuna allargada de dos quilòmetres de longitud, 1,5 metres de profunditat, així com la zona humida més important de Menorca, la qual cosa va ajudar a que la Unesco declaràs l’any 1993 Menorca com a Reserva de la Biosfera), situada entre les puntes de sa Cudia i de Fra Bernat, i en front de la seva costa s’entreveu l’enorme Illa d’en Colom. Aquesta platja està a 9,5 quilòmetres de Maó.

Aquest entrant de mar ha originat una costa en forma de copinya que inclou Platja i Cala des Grau. Es caracteritza per tenir dimensions grosses, talús d’arena, orientació cap al nord-est, embat fluix de vent i aigua tranquil·la, gràcies a la protecció de s’Illa d’en Colom (44 metres sobre el nivell de la mar), així com per estar envoltada de grarriga frondosa.

Les condicions marines i subaquàtiques tan sols són aptes en Cala des Grau per fondejar embarcacions amb un calat menor a 3,5 metres. A la zona sud existeix una plataforma de roca, que a 60 metres de la vorera registra 1,5 metres de profunditat. S’Illa d’en Colom i el freu que es forma amb Menorca únicament es pot navegar amb barca neumàtica, ja que escampa restinga, i per doblar-la s’ha de allunyar uns quatre hectòmetres per evitar sa Llosa des Cap de Mestral.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Menorca

 • Servei de Socors
 • Aparcament
 • Restaurant
 • Zona d'esports nàutics
Informació sobre el municipi Maó

El terme municipal de Maó ocupa la zona sud-est de Menorca, formant part d’aquest municipi Sant Climent i Llucmaçanes.

Els primers nuclis de població s’assentaren en un espai petit, envoltat pels penya-segats de Port de Maó (màniga de mar espectacular i bella, de més de tres milles de profunditat i una de les instal·lacions portuàries més importants del mar Mediterrani) i els barrancs de Baixamar, Freginal i Clota.

Grecs, fenicis, cartaginesos i romans comerciaven en el seu port i cercaven l’habilitat dels foners per als seus exèrcits.

La història de Maó actual comença després de la conquista de Menorca als musulmans per part del rei cristià Alfons III l’any 1287, iniciant-se la seva nova fortificació (Castell de Sant Felip, murada, torres de defensa) i la construcció de Esglèsia de Santa Maria. Durant l’Edat Mitjana, la ciutat es tanca en succesius recintes amuradats, encara que en centùries posteriors creixerà més allà de les murades, configurant un nucli urbà modern.
El segle XVIII ve marcat per la dominació britànica (capital administrativa i comercial de Menorca) i francesa (creació i difusió mundial de la salsa mahonesa). El segle XIX significa el retorn a la Corona espanyola (1802, Pau d’Amiens). En el darrer terç del segle XX eclosiona l’activitat turística i es consoliden les indústries de la bijuteria i la producció de formatge mahonès.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Albufera des Grau, Far de Favàritx, el Llatzeret, la Mola, Trepucó, Camí de Torrelló, Illa del Rei.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  590 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  35 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters