Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Caragol
Platja d¡es Caragol
Santanyí
Platja d'arena
Es Caragol també coneguda com Platja d¡es Caragol

Platja d’es Caragol està a set quilòmetres de ses Salines. És la platja de Mallorca situada més al sud, juntament amb Cala en Tugores, unides per una franja rocosa. S’hi pot arribar a peu des del far de ses Salines, recorrent 1,5 quilòmetres a la vora de la mar.
Es Caragol té sorra blanca, dunes que s’estenen més d’un quilòmetre terra endins, una afluència baixa de banyistes i delimita amb l’illot de Can Curt, a l’oest, i amb sa Punta Negra, a l’est, on es divisa un escar (varador artesanal), usat pels pescadors, i una zona d’amarratge pels vaixells turístics.

Aquí la costa és baixa, amb trams de pendent que oscil·len entre els 0,5 i els dos metres, sota un banc de sorra que s’endinsa uns 200 metres al mar, oberta al sud-est/sud/sud-oest i esquitxada d’illots.

Aquestes característiques del litoral obligaran el patró a navegar amb preocupació, pendent de la sonda i mantenint-se allunyat mitja milla de la costa. Tot i així, s’hi pot calar sobre fons d’arena i alguna roca, a una profunditat que oscil·la entre tres i sis metres. A 4,2 milles marítimes es troba la instal·lació portuària més propera, Port Colònia de Sant Jordi.

En es Caragol s’apreciaran búnquers de la Guerra Civil i delimita amb la finca sa Vall, propietat privada de la família March, la franja litoral de la qual forma part d’aquesta Àrea Natural d’Especial Interès (3.778 hectàrees i entre zero i 68 metres sobre el nivell del mar).

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  500 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters