Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala s'Almunia
S'Almunia
Santanyí
Platja de còdols
Cala s'Almunia també coneguda com S'Almunia

S’Almunia està a nou quilòmetres de Santanyí. El seu topònim respon al conjunt format per Cala es Maquer i aquest entrant de mar rocós.

Aquesta porció del litoral santanyiner és un embarcador tallat pel mar i el vent sobre la roca, les escasses porcions llises del qual són utilitzades pels banyistes com a solàriums. L’accés a l’aigua es realitza mitjançant l’ús de les rampes per introduir les embarcacions al mar. S’hi hauran de prendre precaucions per evitar caigudes producte de la presència d’algues verdes relliscoses.

L’aproximació des de la mar en dies de calma necessita les mans destres d’un patró experimentat. S’Almunia té una profunditat d’entre quatre i cinc metres, sobre un fons sorrenc, amb alguna roca solta, i amb un baix a vigilar. La presència de mar de fons i vents del sud-est, est i sud-oest impossibiliten habitualment l’ancoratge. La seva bellesa submarina converteix aquesta zona en un excel·lent paratge per a la pràctica de busseig. A 2,1 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port de Cala Figuera de Santanyí.

L’arribada a s’Almunia per carretera és senzilla. Una vegada estacionat el cotxe gratuïtament al costat de les casetes de sa Comuna (a 1,1 quilòmetres de l’inici de la carretera que condueix a aquest zona de roques, i a mig quilòmetre de la mar), s’haurà de caminar uns 200 metres, baixant unes escales, amb desnivell pronunciat, i es girarà a l’esquerra per accedir a aquesta porció de litoral de somni. Aquesta accessibilitat problemàtica provoca una afluència mitjana de banyistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  30 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters