Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Santanyí
Santanyí
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala Santanyí

Cala Santanyí està a sis quilòmetres de Santanyí i des d’on es realitzen passeigs bells fins a es Pontàs, una roca erosionada per les ones que sembla un pont dins la mar, o sa Torre Nova, una antiga torre de defensa.

Aquesta platja turística d’aigües tranquil·les, on desemboca el torrent que ha format aquesta depressió, té poc desnivell, està copada pels turistes dels diferents hotels que s’han aixecat sobre la seva arena i a la seva badia es pot practicar surf i busseig, on hi ha una petita escola de submarinisme.

Aquesta cala recollida és apta per a l’ancoratge de velers. És un refugi molt aconsellable per a les embarcacions els dies que bufen els vents del nord i del nord-est. Les grans embarcacions comparteixen calat amb les barquetes dels veïns de la zona. La sonda registra una profunditat variable entre els cinc i els vuit metres. Si bufen vents forts de l’est y del sud-est, s’haurà d’ancorar darrere de l’escullera, on amarra la flota pesquera que copa tots els buits, per la qual cosa es recomana fondejar a Cala Llombards. A 2,1 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port de Cala Figuera de Santanyí.

L’accés fins a Cala Santanyí amb vehicle particular és senzill. Al costat de la platja hi ha un aparcament que sol ser ple. Davant d’aquesta situació es pot optar per estacionar pels carrers de la urbanització homònima limítrofa. Aquí s’hi trobarà lloc lliure sense major problema. Per totes aquestes característiques descrites, Cala Santanyí registra una afluència massiva de banyistes locals i turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  70 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  100 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters