Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala de sa Font de n'Alis
Cala Mondragó
Santanyí
19 maig 10:00 h.
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala de sa Font de n'Alis també coneguda com Cala Mondragó

Cala de sa Font d’en Alís o Cala Mondragó està a 5,6 quilòmetres de s’Alqueria Blanca i forma part de Cala Mondragó, una de les mànigues de mar mallorquines més belles i grans, la qual es divideix en dues platges, s’Amarador i aquesta platja que es descriurà a continuació.

La profunditat entre ambdues cales assoleix els sis metres sobre un fons sorrenc. Estan exposades a vents de l’est i del sud-est. A 2,1 milles marítimes s’hi troba Reial Club Marítim Portopetro.

Cala Mondragó va ser declarat l’any 1992 Parc Natural (785 hectàrees i s’hi pot visitar de dilluns a diumenge) pel Parlament de les Illes Balears, i l’any 1995 Àrea Natural d’Especial Interès per a les Aus per la Comunitat Europea.
Les característiques d’aquesta platja, fina sorra, aigües poques profundes i pendent escassa, la converteixen en apta per al bany dels més petits. En la part posterior hi ha un aiguamoll habitat per anguiles, serps d’aigua i aus.

Sa Font d’en Alís és l’arenal de Cala Mondragó que compta amb una afluència massiva de banyistes, producte de la seva bellesa, amplis serveis i pel fet de ser l’encreuament de camins per accedir a la totalitat d’aquesta zona protegida. Seguint un camí en direcció a l’oest, s’arribarà fins a Caló des Burgit, mentre que si es camina cap a l’est, s’arribarà a s’Amarador.

L’accés per carretera és senzill amb un vehicle particular o amb el tren turístic que surt des de Cala d’Or. L’automòbil es podrà estacionar gratuïtament a prop de la platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Servei de Socors
 • Paperera
 • Aparcament
Condicions d'avui per al bany (19/05/2019)
10:00 hores
Bandera verda
Obertura servei

Mar en calma y afluencia baja

Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  75 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters