Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala de sa Font de n'Alis
Cala Mondragó
Santanyí
Bandera blava
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Cala de sa Font de n'Alis també coneguda com Cala Mondragó

Cala de sa Font d’en Alís o Cala Mondragó està a 5,6 quilòmetres de s’Alqueria Blanca i forma part de Cala Mondragó, una de les mànigues de mar mallorquines més belles i grans, la qual es divideix en dues platges, s’Amarador i aquesta platja que es descriurà a continuació.

La profunditat entre ambdues cales assoleix els sis metres sobre un fons sorrenc. Estan exposades a vents de l’est i del sud-est. A 2,1 milles marítimes s’hi troba Reial Club Marítim Portopetro.

Cala Mondragó va ser declarat l’any 1992 Parc Natural (785 hectàrees i s’hi pot visitar de dilluns a diumenge) pel Parlament de les Illes Balears, i l’any 1995 Àrea Natural d’Especial Interès per a les Aus per la Comunitat Europea.
Les característiques d’aquesta platja, fina sorra, aigües poques profundes i pendent escassa, la converteixen en apta per al bany dels més petits. En la part posterior hi ha un aiguamoll habitat per anguiles, serps d’aigua i aus.

Sa Font d’en Alís és l’arenal de Cala Mondragó que compta amb una afluència massiva de banyistes, producte de la seva bellesa, amplis serveis i pel fet de ser l’encreuament de camins per accedir a la totalitat d’aquesta zona protegida. Seguint un camí en direcció a l’oest, s’arribarà fins a Caló des Burgit, mentre que si es camina cap a l’est, s’arribarà a s’Amarador.

L’accés per carretera és senzill amb un vehicle particular o amb el tren turístic que surt des de Cala d’Or. L’automòbil es podrà estacionar gratuïtament a prop de la platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Servei de Socors
 • Paperera
 • Aparcament
Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  75 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  60 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters