Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló d'es Burgit
Santanyí
Platja d'arena
Caló d'es Burgit

Caló d’es Burgit està a 4,5 quilòmetres de s’Alqueria Blanca, situada entre Punta de sa Guàrdia (excel·lent mirador) i Caló des Macs.

Aquesta màniga de mar en forma de ve dóna lloc en tocar terra ferma una cala que es caracteritza per tenir unes dimensions reduïdes, una pineda frondosa que hi arriba fins a la vorera, un talús compost de fina sorra daurada, un aspecte verge i semisalvatge, tan sols hi existeix una construcció tradicional en les proximitats del seu marge esquerre, així com per estar-hi envoltada de penya-segats d’altura escassa i per presentar-hi una tranquil·litat i una solitud allunyada dels centres turístics bulliciosos d’aquesta zona.
Les seves condicions marines i subaquàtiques són òptimes per a l’ancoratge d’embarcacions, sempre i que els vents dels quadrants segon i tercer estiguin inactius. El navegant podrà calar amb bones condicions de temps sobre fons d’arena i d’algunes zones d’alga, a una profunditat que oscil·la entre els quatre i els vuit metres. Només es recomana pernoctar a la veïna Cala Mondragó, si n’hi ha bonança climàtica.

L’accés per carretera és senzill seguint atentament la senyalització viària i les desviacions. S’haurà de superar la platja Caló de sa Barca Trencada fins arribar a una espècie d’aparcament, on es podrà estacionar de manera gratuïta el vehicle particular. Els tres hectòmetres darrers d’aquest recorregut es realitzaran a peu a través d’una pista coberta de pins.

Les característiques descrites anteriorment expliquen que Caló d’es Burgit registri una afluència baixa de turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  35 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters