Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló de sa Barca Trencada
Santanyí
Platja d'arena
Caló de sa Barca Trencada

Caló de sa Barca Trencada està a quatre quilòmetres de s’Alqueria Blanca. Aquesta porció de costa de Migjorn és de sorra i està envoltada d’alguns hotels que contrasten amb un entorn natural en el qual destaquen la garriga, la pineda, els alzinars vells i la vegetació dunar. El caminant que vagui pels senders rurals o els costaners que es dirigeixen cap a Punta des Savinar, pròxima a Cala Figuera, es toparà amb algun exemplar de tortuga de terra.

Aquest accident rocós es divideix en dos braços, l’esquerra és un tram rocós i el dret és una platja bonica, petita, amb un llarg areny i molts pins distribuïts entre petits monticles i el centre mateix d’aquesta cala.


Les condicions submarines d’aquesta platja, exposada als vents del sud-oest i de l’oest, permeten el calat proper d’embarcacions, sobre un fons sorrenc, a cinc metres de profunditat, just quan comença a estrènyer-se l’entrant. A 1,9 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Reial Club Nàutic Portopetro.

L’accés per carretera des de s’Alqueria Blanca o Portopetro és senzill, encara que s’haurà d’estar pendent de les indicacions per arribar-hi fins a aquest paratge. El vehicle particular es podrà aparcar a un estacionament gratuït pròxim a aquest arenal.
Les característiques anteriorment descrites i el fet que s’hi hagin construïts hotels als seus voltants han provocat que Platja de sa Barca Trencada hagi passat de ser un racó costaner verge a convertir-se en un lloc d’afluència massiva de banyistes turistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  35 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters