Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló de sa Torre
Santanyí
Platja d'arena
Caló de sa Torre

Caló de sa Torre està a 4,5 quilòmetres de Cala d’Or i el seu nom fa referència a una torre de defensa antiga, avui en dia semidestruïda, aixecada a l’extrem d’aquest territori l’any 1626 amb la finalitat d’avisar sobre les incursions pirates sarraïnes.

Aquesta platja està formada per dues caletes, separades per una punta de roques de altura baixa, d’arena fina i molt poca de pendent. A la resta del litoral rocós d’aquesta zona són habituals les escaletes per accedir a l’aigua, les quals han estat instal·lades pels propietaris dels habitatges situats en primera línia.

Les seves condicions marines i subaquàtiques són inadequades per al calat d’embarcacions d’envergadura, ja que al seu fons abunden els baixos, encara que a la bocana s’aprecia alguna àrea sorrenca. Punta de sa Torre protegeix dels vents a l’homònima platja. A 0,7 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Reial Club Nàutic Portopetro.

El visitant arribarà per carretera de manera senzilla a Caló de sa Torre des de s’Alqueria Blanca o Portopetro, sempre que estigui pendent de la senyalització viària. Una vegada assolit aquest objectiu podrà estacionar a un entorn ben cuidat de segones residències. L’afluència de banyistes és mitjana.

Les cales de sa Torre i dels Homos Morts són les dues porcions de costa que pertanyen a Portopetro, port mariner maco de Migjorn, situat entre Mondragó i Cala d’Or, i conegut per l’excel·lència dels seus peixos, destacant la caldereta de llagosta.
La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  35 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters