Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló des Homos Morts
Santanyí
Platja d'arena
Caló des Homos Morts

Caló des Homos Morts està a cinc quilòmetres de Cala d’Or. Aquesta platja petita està presa pel complex turístic i pels hostes del Club Mediterranée (establiment vacacional fundat l’any 1961). Una vegada en aquest arenal, que s’hi arriba amb certa dificultat, ja que gairebé ningú no recorda la seva existència i s’ha de partir a peu des del veí Caló de sa Torre i s’ha de travessar part d’aquesta ciutat de vacances, sorprèn la benvinguda que dóna al visitant un pi enorme, situat entre la terra i el mar.

Tant la sorra com l’aigua són al servei de les activitats lúdiques del Club Mediterranée i d’altres serveis turístics. A uns 200 metres de la vora, les boies impedeixen el pas a les embarcacions, mentre que s’ha instal·lat a la seva esquerra un embarcador per als vaixells turístics que hi arriben des de Portopetro.

Tot i així, el seu fons arenós, amb alga i a cinc metres de profunditat són aptes per al calat de barques, encara que si s’aixeca vent de l’est, és un litoral molt poc recomanable per ancorar. A 0,6 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Reial Club Nàutic Portopetro.

L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària fins al proper Caló de sa Torre. Entre les cases residencials es podrà aparcar el vehicle particular per dirigir-nos a peu, vorejant la costa, cap al Caló des Homos Morts. La presència del Club MED sobre l’areny fa que l’afluència de banyistes turistes sigui massiva.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Quioscs/balnearis
Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  35 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters