Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló de ses Egos
Caló de ses Egües
Santanyí
Platja d'arena
Caló de ses Egos també coneguda com Caló de ses Egües

Caló de ses Egos o ses Egües està a dos quilòmetres de Cala d’Or. Aquesta platja diminuta, corba i de sorra està envoltada d’hotels plantats en les seus voltants, la qual cosa dificulta l’accés des del nucli residencial de Calonge. S’ha de passar pels hotels i s’ha de esquivar els clients fins arribar a aquest areny.

S’hi calcula que els mil hostes dels allotjaments turístics conquereixen cada estiu les reduïdes dimensions de Caló de ses Egües (20 metres de longitud i 55 metres d’amplada). Aquesta acumulació de cossos explica que qualsevol racó d’aquest estret entrant de mar, com els penya-segats de mitjana altura que el formen, s’utilitzi de solàrium o plataforma d’immersió. Els veïns també hi han instal·lat escaletes per accedir a l’aigua.

A la bocana estreta d’aquesta màniga de mar (uns 300 metres de longitud) es pot calar sobre fons d’arena, alga i alguna roca, a una profunditat que oscil·la entre els cinc i els 10 metres, encara que el patró haurà de vigilar que no bufin vents de component sud i sud-est. A 1,1 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Reial Club Nàutic Portopetro.

L’accés per carretera a Caló de ses Egos es realitza sense dificultat, sempre i que se segueixin la gran quantitat de senyalitzacions que indiquen com arribar-hi fins a l’aparcament gratuït proper a aquesta cala.

Les característiques descrites anteriorment fan que a aquest tram del litoral santanyiner registri una afluència massiva de banyistes turistes i locals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  20 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  30 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters