Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló des Pou
Caleta des Pou
Santanyí
Platja d'arena
Caló des Pou també coneguda com Caleta des Pou

Caló o Caleta des Pou està a dos quilòmetres de Cala d’Or.

Aquesta platja tranquil·la, que compta amb uns equipaments excel·lents per a banyistes, s’hi troba escassament urbanitzada i té una fina sorra blanca. El visitant podrà protegir-se del sol sota l’ombra de les palmeres situades en la part posterior d’aquesta platja.
El fons d’arena i alga, que està a cinc metres de profunditat, és apte per a l’ancoratge d’embarcacions, així com la seva localització en l’interior de Cala Llonga fan que ofereixi una bona protecció. A 0,1 milla marítima s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Esportiu Marina de Cala d’Or.

Els xalets de la zona residencial que envolten aquesta platja són custodiats per es Fortí. Aquesta fortificació militar va ser construïda l’any 1730. Va comptar amb quatre canons orientats cap a ultramar per prevenir un atac d’artilleria. Posteriorment, aquesta fortalesa s’ha reconvertit en una espècie de museu, obert al públic. En aquestes instal·lacions té un lloc destacat la placa commemorativa dedicada a Pep Costa Ferrer, nomenat Sentinella d’es Fortí i enaltit pel bon disseny i per la bona execució de l’obres de la urbanització Cala d’Or.

L’accés per carretera al Caló des Pou es realitza sense dificultat, sempre i que se segueixi la senyalització viària que indica com arribar-hi fins a l’aparcament gratuït proper a aquesta platja. La bellesa d’aquest entorn natural i la tranquil·litat que es respira fan que l’afluència de banyistes locals i turistes sigui mitjana.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  40 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  50 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters