Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala d'Or
Santanyí
Platja d'arena
Cala d'Or

Cala d’Or està a 15 quilòmetres de Portocolom. Ha rebut diferents denominacions, Caló de ses Dones, Cala d’Hort i Cala d’Or. Aquesta darrer topònim va anomenar finalment al complex urbanístic i a l’enclavament costaner, també anomenat ses Puntetes, el qual està esquitxat de petites cales fins a Felanitx.

Aquesta platja està flanquejada per roques de baixa altura, finalitza en un areny petit, maco, de gra fi, amb poc desnivell i amb la finalitat d’augmentar les zones de solàrium s’hi van construir unes terrasses recobertes amb arena a la part posterior. Els xalets de la urbanització queden camuflats en la frondositat de la pineda.

Aquest areny és dels més acollidors i protegits de l’onatge a Santanyí, tant que té un cap que es perllonga per davant de la línia de costa, la qual cosa fa de protecció, però provoca que des de la vorera no es disposin de vistes al mar obert.

Les embarcacions poden ancorar sobre un fons d’arena i alga, a una profunditat d’entre dos i tres metres, encara que aquesta maniobra es complica quan hi hagi una mica de mar i vents de l’est. A 0,2 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Esportiu Marina de Cala d’Or.

L’accés per carretera és senzill, encara que si s’hi arriba amb vehicle particular haurà d’aparcar pels carrers de la urbanització, mentre que la parada d’autobús més pròxima està a uns 200 metres de la platja. Aquest fet, unit a l’explotació urbanística de Cala d’Or, provoca una afluència mitjana de banyistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  40 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  100 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters