Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Gran
Caló Gran
Santanyí
Bandera blava
Platja d'arena
Cala Gran també coneguda com Caló Gran

Caló o Cala Gran està a 15 quilòmetres de Portocolom. Rep el seu nom per ser la major de totes les cales que formen part de Cala d’Or. I per aquí van desembarcar les tropes mores que el segle XIV van arrasar per primera vegada Santanyí.

Aquesta platja s’hi caracteritza per l’estretor, les parets de penya-segats, la fina sorra blanca, la frondosa pineda, la tranquil·litat de la seva aigua i el seu fons marí de somni.
La millor zona per calar una embarcació està en un entrant a estribord, abans que comenci a estrènyer-se la cala, sobre un fons de sorra i alga, a una profunditat que oscil·la entre cinc i 10 metres. Caló Gran està més protegit dels vents de l’est, encara que la bocana estigui oberta cap a aquests corrents. A 0,3 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Esportiu Marina de Cala d’Or.

Aquest entorn natural el comparteixen xalets ben integrats al paisatge amb diversos hotels grans, situats en la part posterior dreta de la platja, el que converteix Cala Gran en la més construïda de la zona.

Aquesta doble explotació urbanística ha motivat una afluència massiva de banyistes locals i turistes, els quals es concentren a la vora de la mar, mentre que a la part posterior desocupada s’ha construït un parc infantil. A aquest fet s’ha d’afegir que l’accés per carretera és senzill i fins i tot es pot arribar amb autobús, la parada més pròxima del qual s’hi troba a un centenar de metres de la platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  40 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  100 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters