Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Esmeralda
Caló des Corrals
Santanyí
Platja d'arena
Cala Esmeralda també coneguda com Caló des Corrals

Cala Esmeralda o Caló des Corrals està a 14 quilòmetres de Portocolom. Rep el seu nom de la coloració verd i blava que adquireix l’aigua quan incideixen els raigs de sol sobre ella.

Aquest petit areny, flanquejat per roques de baixa altura, és una de les platges que formen part de Cala d’Or que han rebut un tracte urbanístic respectuós, ja que els establiments hotelers, els blocs d’apartaments i els habitatges residencials guarden una certa distància respecte de la capçalera de la platja. S’ha mantingut part de les pinedes altes i s’ha donat una mica més d’espai al banyista. D’aquesta manera, s’ha reduït l’impacte visual d’una primera línia saturada.

Les condicions subaquàtiques de Cala Esmeralda són aptes per al calat d’embarcacions. El seu fons marí se situa entre els quatre i els cinc metres de profunditat i es compon de sorra i alga. A una milla marítima s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Esportiu Marina de Cala d’Or.

L’accés per carretera és senzill. Si el visitant local o turista aposta pel vehicle particular per arribar-hi a aquesta destinació, tan sols s’haurà de seguir la senyalització viària que indica com arribar-hi fins a l’aparcament gratuït disposat als voltants d’aquesta platja per als seus visitants. Si s’opta pel transport públic, la parada d’autobús més pròxima s’hi troba a uns 300 metres de l’areny. Tot aquest conjunt de característiques fa que Cala Esmeralda registri una afluència massiva de banyistes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Cala d´Or
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Santanyí

El terme municipal de Santanyí es troba al sud-est de Mallorca, sent Cap de ses Salines el territori insular més meridional, a 150 quilòmetres d’Àfrica (corsaris i pirates nord-africans el van atacar entre els segles XIV i XVII). L’origen del seu topònim és incert (tres hipòtesis, llatí, mossàrab o àrab). El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

El seu paisatge es debat entre la terra i el mar, combinant-se cultius de secà amb vegetació natural. Aquest valor ecològic i etnogràfic va provocar que l’any 1992 el Parlament de les Illes Balears declarés Mondragó (782 hectàrees) com a parc natural. La zona septentrional acull els últims relleus de Serres de Llevant (Penya Bosca, 280 metres d’altitud) i en la meridional s’estén una marina (3,5 quilòmetres terra endins) i un litoral de 35 quilòmetres on desemboquen torrents, destacant s’Estany de ses Gambes (embassament de 41 hectàrees) i es Pontàs (roca emergent en forma d’arc).

A partir dels anys cinquanta del segle XX irromp el turisme en el municipi, impulsant el comerç, la construcció, les pedreres de marès, grava i pedra de Santanyí (usada des del període islàmic i als edificis històrics més importants de Mallorca, Almudaina, Castell de Bellver, Llotja o la Seu, i exportada a Catalunya, França i Itàlia).

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, es Rafals des Porcs, Son Danús, Can Jordi, esglésies de Sant Andreu, Roser i Calonge, Porta Murada, Aljub, Abeurador, Can Clar, torres d’en Bossa i d’en Beu, es Fortí.
El municipi té un total de 19 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  25 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters