Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Estanys
Raconada de s'Estany, Molí de s'Estany
Ses Salines
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Estanys també coneguda com Raconada de s'Estany, Molí de s'Estany

Estanys, Raconada de s’Estany, es Molí de s’Estany o Platja des Marquès (és coneguda per aquest nom o es Coto la part d’aquesta platja pertanyent a Campos) està a set quilòmetres de ses Salines, situada entre les puntes de sa Llova i des Tords. Aquest tram de litoral és el primer sota jurisdicció del municipi de ses Salines.
A la part posterior d’aquesta platja de sorra fina i poca pendent s’hi troba un sistema dunar, fixat per lliris de mar, cards, savines i pins. Aquesta vegetació subsisteix sota condicions mediambientals molt dures, com són una elevada insolació, alta salinitat i escassetat d’aigua.

Una mica més cap a l’interior s’hi troben ets Estanys o Salines de sa Vall, les quals van donar nom a la platja i al municipi. Els investigadors creuen que varen ser explotades pels romans que es varen instal·lar al sud de Mallorca i postulen que és una de les dues ciutats mallorquines citades per Plini, Guius o Tucis. Aquest complex ecosistema forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès es Trenc-es Salobrar de Campos.
Les condicions marines i subaquàtiques d’aquest arenal resulten les més adequades per a l’ancoratge d’una embarcació, ja que aquí s’obté més protecció del sud-oest en comparació amb les pròximes i desaconsellables es Perengons Petits i Platja d’es Trenc. Ets Estanys presenta un fons de sorra i alga, a una profunditat de fins a tres metres. La instal·lació marítima més propera és Port Colònia de Sant Jordi.


La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Sant Jordi
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Paperera
 • Restaurant
 • Zona d'esports nàutics
 • Natació
Informació sobre el municipi Ses Salines

El terme municipal de ses Salines es troba a l’extrem sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim fa referència a l’extracció de sal en aquesta localitat. Aquest municipi serà conegut amb aquest nom a partir del segle XIV, anteriorment es va dir Alqueria Jussana.
El seu territori és baix, pla i amb abundància de vegetació d’interior, de litoral i d’aiguamoll, i també d’aus de nidificació i migratòries, peixos, crustacis i mol·luscs. Davant la seva costa hi ha multitud d’illots.

A la seva circumscripció s’hi troba gran part de la possessió de sa Vall (1.582,52 hectàrees de 2.763), una de les més grans de l’illa, composta per litoral rocós, platges verges, boscos i l’estany natural de ses Gambes, refugi d’avifauna, reserva de cacera i explotació agropecuària, que va ser visitada per Lady Di, entre d’altres personalitats.
Aquesta diversitat converteix ses Salines en un dels espais ecològics més notables de Mallorca, per la qual cosa part del municipi ha estat declarat Àrea Natural d’Especial Interès Paisatgístic i Rural Cap de ses Salines pel Parlament de les Illes Balears.
L’agricultura; la ramaderia; activitats extractives de marès (pedra gres molt apreciada a Mallorca) i sal, les explotacions de les quals a Colònia de Sant Jordi funcionen des del segle IV a. de C., les segones més antigues del món; el contraban i l’estraperlo van ser activitats habituals en el municipi fins a la irrupció del turisme en els anys seixanta del segle XX. Els sectors turístic i de la construcció són els actuals motors econòmics de ses Salines.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  12 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters