Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Coto
Platja d'es Coto, Platja de s'Estanys
Ses Salines
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Es Coto també coneguda com Platja d'es Coto, Platja de s'Estanys

Platja d’es Coto o de s’Estanys està a sis quilòmetres de Campos. Darrere de residències i hotels, a l’escàs litoral, encara s’hi veuen vestigis de l’antany pròsper negoci de les salines, la importància de les quals va donar nom al municipi, un canal tallat a la roca, el sistema de bombes elèctriques i comportes de fusta que permetien l’entrada del mar a aquesta extracció.

Aquesta platgeta solitària és de sorra daurada fina, amb voreres rocoses recobertes d’alga posidonia i molt poca de pendent. El fons marí és rocós i gairebé sense profunditat. Aquests dos últims elements representen un seriós inconvenient per al bany i l’afluència de banyistes, ja que hi ha una espècie d’escull, a mig metre de profunditat, que s’estén des de la bocana fins a la vora que només permet refrescar-la fins al panxell. Al contrari, es Coto és un lloc tranquil, excel·lent per prendre el sol allunyat de les grans aglomeracions humanes.

Aquest pseudoescull no impedeix l’ancoratge d’embarcacions, ja que la sonda marca 7,5 metres de profunditat sobre un fons rocós, a 250 metres de la vora, distància que es redueix a mig metre a 50 metres d’aquest litoral. A 1,3 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Colònia de Sant Jordi.

A Platja d’es Coto es pot arribar per carretera amb facilitat. El vehicle particular es podrà aparcar gratuïtament a pocs metres de la platja, mentre que la parada d’autobús més propera s’hi troba a uns 700 metres.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Sant Jordi
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Ses Salines

El terme municipal de ses Salines es troba a l’extrem sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim fa referència a l’extracció de sal en aquesta localitat. Aquest municipi serà conegut amb aquest nom a partir del segle XIV, anteriorment es va dir Alqueria Jussana.
El seu territori és baix, pla i amb abundància de vegetació d’interior, de litoral i d’aiguamoll, i també d’aus de nidificació i migratòries, peixos, crustacis i mol·luscs. Davant la seva costa hi ha multitud d’illots.

A la seva circumscripció s’hi troba gran part de la possessió de sa Vall (1.582,52 hectàrees de 2.763), una de les més grans de l’illa, composta per litoral rocós, platges verges, boscos i l’estany natural de ses Gambes, refugi d’avifauna, reserva de cacera i explotació agropecuària, que va ser visitada per Lady Di, entre d’altres personalitats.
Aquesta diversitat converteix ses Salines en un dels espais ecològics més notables de Mallorca, per la qual cosa part del municipi ha estat declarat Àrea Natural d’Especial Interès Paisatgístic i Rural Cap de ses Salines pel Parlament de les Illes Balears.
L’agricultura; la ramaderia; activitats extractives de marès (pedra gres molt apreciada a Mallorca) i sal, les explotacions de les quals a Colònia de Sant Jordi funcionen des del segle IV a. de C., les segones més antigues del món; el contraban i l’estraperlo van ser activitats habituals en el municipi fins a la irrupció del turisme en els anys seixanta del segle XX. Els sectors turístic i de la construcció són els actuals motors econòmics de ses Salines.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  58 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters