Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Bassa des Cabot
Ses Salines
Platja d'arena
Bassa des Cabot

Bassa des Cabots està a set quilòmetres de ses Salines, situada entre les puntes donis Vedat o de sa Creueta i donis Tort. Es una platja urbana del nucli turístic Colònia de Sant Jordi.

Aquesta cala forma part d’un entrant de mar en forma de “u”, que es divideix en dos platgetes en tocar terra ferma, una semicircular, Bassa des Cabots, i una altra rectangular. Un sortint rocós separa ambdós talussos i un passeig marítim voreja aquesta costa.

Aquest racó es caracteritza per ser rocós i accidentat, producte de l’erosió dels corrents marins, així com per l’absència de vegetació i la proximitat dels edificis d’es Coto.
Davant la costa de Punta des Tort, des d’on es gaudeix d’unes excel·lents vistes panoràmiques de l’arxipèlag de Cabrera, es divisarà l’illot Illa de na Cabot. A mitja milla marítima, i cap a l’est, s’hi troba un altre penyal, Illa na Corberana, que és molt baix, està sense abalisar, els seus voltants són navegables i a uns tres hectòmetres a l’oest de la seva posició existeix una agrupació d’arcs rocosos submarins, de gran atractiu per als practicants de busseig. És una peculiaritat del litoral meridional mallorquí la proliferació d’illots davant la costa. La instal·lació marítima més pròxima és Port Colònia de Sant Jordi.

L’accés per carretera a Bassa des Cabots és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament per als voltants d’aquesta petita platja.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Sant Jordi
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Ses Salines

El terme municipal de ses Salines es troba a l’extrem sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim fa referència a l’extracció de sal en aquesta localitat. Aquest municipi serà conegut amb aquest nom a partir del segle XIV, anteriorment es va dir Alqueria Jussana.
El seu territori és baix, pla i amb abundància de vegetació d’interior, de litoral i d’aiguamoll, i també d’aus de nidificació i migratòries, peixos, crustacis i mol·luscs. Davant la seva costa hi ha multitud d’illots.

A la seva circumscripció s’hi troba gran part de la possessió de sa Vall (1.582,52 hectàrees de 2.763), una de les més grans de l’illa, composta per litoral rocós, platges verges, boscos i l’estany natural de ses Gambes, refugi d’avifauna, reserva de cacera i explotació agropecuària, que va ser visitada per Lady Di, entre d’altres personalitats.
Aquesta diversitat converteix ses Salines en un dels espais ecològics més notables de Mallorca, per la qual cosa part del municipi ha estat declarat Àrea Natural d’Especial Interès Paisatgístic i Rural Cap de ses Salines pel Parlament de les Illes Balears.
L’agricultura; la ramaderia; activitats extractives de marès (pedra gres molt apreciada a Mallorca) i sal, les explotacions de les quals a Colònia de Sant Jordi funcionen des del segle IV a. de C., les segones més antigues del món; el contraban i l’estraperlo van ser activitats habituals en el municipi fins a la irrupció del turisme en els anys seixanta del segle XX. Els sectors turístic i de la construcció són els actuals motors econòmics de ses Salines.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  60 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  11 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters