Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Galiota
Ses Salines
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Cala Galiota

Cala Galiota està a sis quilòmetres de ses Salines. És una platja urbana de sorra gruixuda i torrada amb voreres rocoses, igual com el seu fons marí.

Aquesta porció de la costa salinera es caracteritza perquè els seus usuaris són fonamentalment famílies mallorquines, veïns dels edificis de poca altura que vigilen la seva aigua transparent, que cerquen l’ambient distès que no tenen les platges més turístiques properes. Tot i això, hauran d’aguantar la gresca que, a començaments d’agost, munten les freqüentades festes d’estiu de Colònia de Sant Jordi. Aquest ambient familiar provoca que l’afluència de banyistes turistes sigui molt escassa.
La pendent de Cala Galiota és molt pronunciada, com demostra que a 50 metres de distància de la vorera ja cobreixi dos metres, i a dos hectòmetres se’n registra una profunditat d’uns cinc metres, sobre un fons de sorra i alga, donant-se les condicions òptimes per a l’ancoratge d’embarcacions, tot i que aquesta zona presenta una desprotecció davant els vents de component oest. A 0,1 milla marítima es troba la instal·lació portuària més propera, Port Colònia de Sant Jordi.

A Cala Galiota es pot arribar per carretera amb facilitat. El vehicle particular es podrà aparcar gratuïtament a pocs metres de la platja i la parada d’autobús més pròxima s’hi troba a uns 200 metres.

L’entorn d’aquesta platja també es caracteritza per la proliferació de restaurants. Els plats amb un major reconeixement són els especialitzats en peix i marisc, alguns n’ofereixen les seves pròpies captures.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Sant Jordi
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Ses Salines

El terme municipal de ses Salines es troba a l’extrem sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim fa referència a l’extracció de sal en aquesta localitat. Aquest municipi serà conegut amb aquest nom a partir del segle XIV, anteriorment es va dir Alqueria Jussana.
El seu territori és baix, pla i amb abundància de vegetació d’interior, de litoral i d’aiguamoll, i també d’aus de nidificació i migratòries, peixos, crustacis i mol·luscs. Davant la seva costa hi ha multitud d’illots.

A la seva circumscripció s’hi troba gran part de la possessió de sa Vall (1.582,52 hectàrees de 2.763), una de les més grans de l’illa, composta per litoral rocós, platges verges, boscos i l’estany natural de ses Gambes, refugi d’avifauna, reserva de cacera i explotació agropecuària, que va ser visitada per Lady Di, entre d’altres personalitats.
Aquesta diversitat converteix ses Salines en un dels espais ecològics més notables de Mallorca, per la qual cosa part del municipi ha estat declarat Àrea Natural d’Especial Interès Paisatgístic i Rural Cap de ses Salines pel Parlament de les Illes Balears.
L’agricultura; la ramaderia; activitats extractives de marès (pedra gres molt apreciada a Mallorca) i sal, les explotacions de les quals a Colònia de Sant Jordi funcionen des del segle IV a. de C., les segones més antigues del món; el contraban i l’estraperlo van ser activitats habituals en el municipi fins a la irrupció del turisme en els anys seixanta del segle XX. Els sectors turístic i de la construcció són els actuals motors econòmics de ses Salines.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  30 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  9 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters