Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja d'es Port
Ses Salines
Vigilància alta
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Platja d'es Port

Platja d’es Port està a 13 quilòmetres de Campos i aferrada al nucli poblacional de Colònia de Sant Jordi, que ha passat de ser centre d’extracció de sal, refugi de pescadors o un lloc de trobada de contrabandista, a convertir-se a partir de 1964 en una de les principals àrees turístiques, de vacacions i residencials de l’illa de Mallorca.

El nom d’aquest areny sempre ple de gom a gom és producte de la seva situació, just al costat del port natural de Colònia de Sant Jordi. Aquesta instal·lació portuària ja era usada per fenicis i romans, com testifiquen els pecios trobats als seus voltants subaquàtics. La remodelació patida ha fet que actualment s’utilitzi per a l’atracada i amarratge d’embarcacions, com a llotja de peix i punt de sortida dels vaixells que realitzen excursions fins al proper arxipèlag de Cabrera (set milles marines).

La massiva concurrència de banyistes residents i turistes en aquesta platja troba el seu símil flotant sobre l’aigua, ja que l’ancoratge d’embarcacions de qualsevol mida n’hi és abundant, algunes fent escala abans de posar rumb a Menorca o a l’arxipèlag de Cabrera. Els patrons hi trobaran fons de sorra i alga, a una profunditat d’entre dos i quatre metres de profunditat, i veuran exposats els seus vaixells als vents del segon quadrant.

A Platja d’es Port es pot arribar per carretera amb facilitat. El vehicle particular es podrà aparcar gratuïtament a pocs metres de la platja i la parada d’autobús més propera està a uns 25 metres.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Sant Jordi
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Paperera
 • Zona d'esports nàutics
 • Natació
Informació sobre el municipi Ses Salines

El terme municipal de ses Salines es troba a l’extrem sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim fa referència a l’extracció de sal en aquesta localitat. Aquest municipi serà conegut amb aquest nom a partir del segle XIV, anteriorment es va dir Alqueria Jussana.
El seu territori és baix, pla i amb abundància de vegetació d’interior, de litoral i d’aiguamoll, i també d’aus de nidificació i migratòries, peixos, crustacis i mol·luscs. Davant la seva costa hi ha multitud d’illots.

A la seva circumscripció s’hi troba gran part de la possessió de sa Vall (1.582,52 hectàrees de 2.763), una de les més grans de l’illa, composta per litoral rocós, platges verges, boscos i l’estany natural de ses Gambes, refugi d’avifauna, reserva de cacera i explotació agropecuària, que va ser visitada per Lady Di, entre d’altres personalitats.
Aquesta diversitat converteix ses Salines en un dels espais ecològics més notables de Mallorca, per la qual cosa part del municipi ha estat declarat Àrea Natural d’Especial Interès Paisatgístic i Rural Cap de ses Salines pel Parlament de les Illes Balears.
L’agricultura; la ramaderia; activitats extractives de marès (pedra gres molt apreciada a Mallorca) i sal, les explotacions de les quals a Colònia de Sant Jordi funcionen des del segle IV a. de C., les segones més antigues del món; el contraban i l’estraperlo van ser activitats habituals en el municipi fins a la irrupció del turisme en els anys seixanta del segle XX. Els sectors turístic i de la construcció són els actuals motors econòmics de ses Salines.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  155 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  35 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters