Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Platja d'es Dolç
Ses Salines
Vigilància mitjana
Bandera blava
Platja d'arena
Platja d'es Dolç

Platja d’es Dolç està a 300 metres de Colònia de Sant Jordi i aferrada al seu port pesquer i esportiu. Aquest nucli turístic i residencial conserva en funcionament les úniques salines de Mallorca, s’Estanys i sa Vall.

Aquest racó costaner és un areny blanc i de gra fi, amb roques recobertes d’algues verdes. El fons marí és de sorra, roca i alga. La profunditat oscil·la entre tres metres a 200 metres de la vorera i dos a 100. Davant la costa s’amarren nombroses embarcacions petites.

Els veïns de ses Salines, Palma i altres localitats pròximes són els seus usuaris assidus i habituals, ja que tenen aquí la seva segona residència, encara que aquest arenal és més freqüentat pels turistes des de la construcció d’un passeig litoral d’accés.

A es Dolç s’arriba per carretera amb facilitat, encara que el vehicle particular s’haurà d’aparcar allunyat d’aquest areny. S’hauran de caminar uns 250 metres fins trepitjar el seu talús, la mateixa distància que es recorrerà des de la parada d’autobús més propera fins aquesta platja.

A uns 300 metres de la costa es divisen l’illot de na Guardis (conserva restes púnicoebusitanes) i altres illots que actuen de barrera natural per preservar la netedat de l’arena i el fons marí.

La pràctica del busseig és recomanable entre l’illot de na Guardis, Colònia de Sant Jordi i es Dolç. El bussejador se submergirà entre les restes d’un mercant púnic i una galera romana, localitzades a dos i sis metres de profunditat, respectivament.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Sant Jordi
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Lavabos
 • Lloguers
 • Paperera
 • Restaurant
 • Natació
Informació sobre el municipi Ses Salines

El terme municipal de ses Salines es troba a l’extrem sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim fa referència a l’extracció de sal en aquesta localitat. Aquest municipi serà conegut amb aquest nom a partir del segle XIV, anteriorment es va dir Alqueria Jussana.
El seu territori és baix, pla i amb abundància de vegetació d’interior, de litoral i d’aiguamoll, i també d’aus de nidificació i migratòries, peixos, crustacis i mol·luscs. Davant la seva costa hi ha multitud d’illots.

A la seva circumscripció s’hi troba gran part de la possessió de sa Vall (1.582,52 hectàrees de 2.763), una de les més grans de l’illa, composta per litoral rocós, platges verges, boscos i l’estany natural de ses Gambes, refugi d’avifauna, reserva de cacera i explotació agropecuària, que va ser visitada per Lady Di, entre d’altres personalitats.
Aquesta diversitat converteix ses Salines en un dels espais ecològics més notables de Mallorca, per la qual cosa part del municipi ha estat declarat Àrea Natural d’Especial Interès Paisatgístic i Rural Cap de ses Salines pel Parlament de les Illes Balears.
L’agricultura; la ramaderia; activitats extractives de marès (pedra gres molt apreciada a Mallorca) i sal, les explotacions de les quals a Colònia de Sant Jordi funcionen des del segle IV a. de C., les segones més antigues del món; el contraban i l’estraperlo van ser activitats habituals en el municipi fins a la irrupció del turisme en els anys seixanta del segle XX. Els sectors turístic i de la construcció són els actuals motors econòmics de ses Salines.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  350 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  58 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters