Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Can Curt
Es Can Curt
Ses Salines
Platja d'arena
Can Curt també coneguda com Es Can Curt

Es Can Curt està a sis quilòmetres de Campos, situada entre Punta de sa Galera i sa Roca des Caragol (excel·lents vistes panoràmiques). Entre aquests accidents geogràfics es localitzen la roca Penyalor de Can Curt i Illot Can Curt, guaita de l’horitzó.

Aquesta zona litoral de l’extrem meridional mallorquí es caracteritza pel seu terreny fortament erosionat, amb una costa formada per pendents amb un màxim de dos metres d’altura. A la part posterior s’estén el sistema dunar típic d’aquesta regió, a l’interior del qual s’estén l’Àrea Natural d’Especial Interès Cap de ses Salines (possessions Pla d’en Castell i sa Vinya de sa Vallet).

Aquestes dunes són fòssils i a la seva superfície aflora les empremtes de l’antilopí nan Myotragus (“cabra-rata”) balearicus, una espècie caprina extinta que va poblar l’arxipèlag balear durant l’antiguitat. Aquest remugant es va quedar atrapat a Illes Balears fa cinc milions d’anys, producte de la revinguda de la Mediterrània. L’absència de depredadors va provocar una evolució atípica: reducció de mida, desenvolupament d’incisius enormes i reducció de la seva motricitat. Aquesta falta de competència va causar una sobrepoblació, que va finalitzar amb l’arribada de l’home.

Les condicions marines i subaquàtiques són inadequades per fondejar una embarcació. Es recomana realitzar aquesta maniobra en la bella i veïna Platja des Caragol. Aquest areny, obert del sud-est a l’oest, presenta un fons de sorra, alga i algunes pedres, a una profunditat d’entre tres i cinc metres. La instal·lació marítima més pròxim és Port Colònia de Sant Jordi.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Sant Jordi
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Escars
Informació sobre el municipi Ses Salines

El terme municipal de ses Salines es troba a l’extrem sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim fa referència a l’extracció de sal en aquesta localitat. Aquest municipi serà conegut amb aquest nom a partir del segle XIV, anteriorment es va dir Alqueria Jussana.
El seu territori és baix, pla i amb abundància de vegetació d’interior, de litoral i d’aiguamoll, i també d’aus de nidificació i migratòries, peixos, crustacis i mol·luscs. Davant la seva costa hi ha multitud d’illots.

A la seva circumscripció s’hi troba gran part de la possessió de sa Vall (1.582,52 hectàrees de 2.763), una de les més grans de l’illa, composta per litoral rocós, platges verges, boscos i l’estany natural de ses Gambes, refugi d’avifauna, reserva de cacera i explotació agropecuària, que va ser visitada per Lady Di, entre d’altres personalitats.
Aquesta diversitat converteix ses Salines en un dels espais ecològics més notables de Mallorca, per la qual cosa part del municipi ha estat declarat Àrea Natural d’Especial Interès Paisatgístic i Rural Cap de ses Salines pel Parlament de les Illes Balears.
L’agricultura; la ramaderia; activitats extractives de marès (pedra gres molt apreciada a Mallorca) i sal, les explotacions de les quals a Colònia de Sant Jordi funcionen des del segle IV a. de C., les segones més antigues del món; el contraban i l’estraperlo van ser activitats habituals en el municipi fins a la irrupció del turisme en els anys seixanta del segle XX. Els sectors turístic i de la construcció són els actuals motors econòmics de ses Salines.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  70 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters