Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Dofí
Ses Salines
Platja d'arena
Es Dofí

És Dofí està a sis quilòmetres de ses Salines, situada entre les platges d’es Dolç i es Carbó.

El talús d’aquesta cala es caracteritza per la presència de sorres i roques, així com per altres de les peculiaritats del litoral meridional de Mallorca, la presència d’illots davant de la costa. Des d’es Dofí es divisen quatre illots, na Guardis (conté un important jaciment púnic del segle IV a. de C.), s’Estopa -entre aquests dos penyals hi ha esculls i baixos-, s’Albarda i s’Illot Petit.

La part posterior de la platja, que forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès Cap de ses Salines, està dominada per un sistema dunar i la seva escassa flora de fixació, delimitant amb la finca rural de sa Vall. Els dijous es pot visitar l’impressionant jardí de cactus d’aquesta possessió. Des de sa Vall s’arriba al palau de la família March, construït al costat d’una torre de defensa del segle XIV.

Les condicions marines i subaquàtiques més favorables per a l’ancoratge d’una embarcació es donen front es Dofí i Platja des Carbó. Aquesta zona presenta a tres hectòmetres de la vorera un fons de sorra i alga, a uns tres metres de profunditat. La instal·lació marítima més propera és Port Colònia de Sant Jordi.

L’accés per carretera és senzill fins a Colònia de Sant Jordi seguint la senyalització viària. Aquí s’hi podrà estacionar gratuïtament el vehicle particular i iniciar una excursió a peu, vorejant el litoral (platges d’es Port, es Dolç i es Escars), fins arribar a aquest racó bell.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Sant Jordi
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Ses Salines

El terme municipal de ses Salines es troba a l’extrem sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim fa referència a l’extracció de sal en aquesta localitat. Aquest municipi serà conegut amb aquest nom a partir del segle XIV, anteriorment es va dir Alqueria Jussana.
El seu territori és baix, pla i amb abundància de vegetació d’interior, de litoral i d’aiguamoll, i també d’aus de nidificació i migratòries, peixos, crustacis i mol·luscs. Davant la seva costa hi ha multitud d’illots.

A la seva circumscripció s’hi troba gran part de la possessió de sa Vall (1.582,52 hectàrees de 2.763), una de les més grans de l’illa, composta per litoral rocós, platges verges, boscos i l’estany natural de ses Gambes, refugi d’avifauna, reserva de cacera i explotació agropecuària, que va ser visitada per Lady Di, entre d’altres personalitats.
Aquesta diversitat converteix ses Salines en un dels espais ecològics més notables de Mallorca, per la qual cosa part del municipi ha estat declarat Àrea Natural d’Especial Interès Paisatgístic i Rural Cap de ses Salines pel Parlament de les Illes Balears.
L’agricultura; la ramaderia; activitats extractives de marès (pedra gres molt apreciada a Mallorca) i sal, les explotacions de les quals a Colònia de Sant Jordi funcionen des del segle IV a. de C., les segones més antigues del món; el contraban i l’estraperlo van ser activitats habituals en el municipi fins a la irrupció del turisme en els anys seixanta del segle XX. Els sectors turístic i de la construcció són els actuals motors econòmics de ses Salines.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  120 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  26 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters