Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Carbó
Platja d'es Carbó
Ses Salines
Platja d'arena
Es Carbó també coneguda com Platja d'es Carbó

Platja d’es Carbó està a 0,9 quilòmetres de Colònia de Sant Jordi, davant l’illot de na Molina, sent l’areny sense urbanitzar més freqüentat pels veïns i estiuejants d’aquest nucli residencial turístic, encara que s’hi hagi d’arribar a peu des de Colònia de Sant Jordi o Cap de ses Salines, la qual cosa suposa un afluència baixa de banyistes locals i turistes.

Aquest enorme arenal de finíssim gra està cobert de posidonia i de branques abocades pel mar. La primera línia dunar està poblada pel lliri blanc de marina, el card marí, pins, savines i ullastres, així como es veuran aus.

El vehicle particular s’haurà d’aparcar a Colònia de Sant Jordi i es caminaran 2,3 quilòmetres des de Platja d’es Port fins aquesta tranquil·la platja paradisíaca. L’altra possibilitat seria estacionar l’automòbil a Cap de Ses Salines i fer una excursió de sis quilòmetres.

La millor opció és arribar-hi per mar, encara que el patró haurà d’extremar les precaucions per fondejar l’embarcació, atès el fet que a 250 metres de la vorera es registra una profunditat de 2,5 metres fins un fons de sorra i alga, més la presència d’illots. A 0,9 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, el Port Colònia de Sant Jordi.

Aquest areny delimita amb la finca de sa Vall. Els dijous es pot visitar el seu impressionant jardí de cactus. Des d’aquesta finca es pot arribar al palau de la família March, construït al costat d’una torre de defensa del segle XIV.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Sant Jordi
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Ses Salines

El terme municipal de ses Salines es troba a l’extrem sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim fa referència a l’extracció de sal en aquesta localitat. Aquest municipi serà conegut amb aquest nom a partir del segle XIV, anteriorment es va dir Alqueria Jussana.
El seu territori és baix, pla i amb abundància de vegetació d’interior, de litoral i d’aiguamoll, i també d’aus de nidificació i migratòries, peixos, crustacis i mol·luscs. Davant la seva costa hi ha multitud d’illots.

A la seva circumscripció s’hi troba gran part de la possessió de sa Vall (1.582,52 hectàrees de 2.763), una de les més grans de l’illa, composta per litoral rocós, platges verges, boscos i l’estany natural de ses Gambes, refugi d’avifauna, reserva de cacera i explotació agropecuària, que va ser visitada per Lady Di, entre d’altres personalitats.
Aquesta diversitat converteix ses Salines en un dels espais ecològics més notables de Mallorca, per la qual cosa part del municipi ha estat declarat Àrea Natural d’Especial Interès Paisatgístic i Rural Cap de ses Salines pel Parlament de les Illes Balears.
L’agricultura; la ramaderia; activitats extractives de marès (pedra gres molt apreciada a Mallorca) i sal, les explotacions de les quals a Colònia de Sant Jordi funcionen des del segle IV a. de C., les segones més antigues del món; el contraban i l’estraperlo van ser activitats habituals en el municipi fins a la irrupció del turisme en els anys seixanta del segle XX. Els sectors turístic i de la construcció són els actuals motors econòmics de ses Salines.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1400 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  45 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters