Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala en Tugores
Ses Salines
Platja d'arena
Cala en Tugores

Cala en Tugores està a set quilòmetres de ses Salines. És la platja de Mallorca situada més al sud, juntament amb Platja d’es Caragol.

L’accés a aquest areny verge es fa exclusivament a peu, convertint aquesta platja en la menys visitada per banyistes locals i turistes entre Colònia de Sant Jordi i Cap de ses Salines. Només hi ha dues opcions per arribar: des del far de Ses Salines, recorrent el litoral al llarg de 3,6 quilòmetres, o des de Colònia de Sant Jordi, costejant les seves platges (es Port, es Dolç i es Carbó) durant una llarga caminada d’una hora i uns 5,4 quilòmetres. Una vegada assolit l’objectiu, Cala en Tugores, es pot visitar s’Estany de ses Gambes, un llac natural on habiten aus marines.

Aquest arenal està poblat per pins, savines i matolls deformats pel vent del sud. un mantell de posidonia morta d’un metre d’espessor (alga de fulles llargues i acintadas que és substrat vital de multitud d’organismes marins i de gran importància en l’autodepuració de les aigües de litoral) recobreix la seva costa.

Les seves aigües transparents han de causar respecte als navegants, ja que la sonda avisa que a 200 metres de la vorera tan sols es registra una profunditat d’un metre i mig, mentre que un fons rocós, folrat d’algues, delimita un estret canal d’entrada. A 3,2 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Colònia Sant Jordi.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Sant Jordi
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Ses Salines

El terme municipal de ses Salines es troba a l’extrem sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim fa referència a l’extracció de sal en aquesta localitat. Aquest municipi serà conegut amb aquest nom a partir del segle XIV, anteriorment es va dir Alqueria Jussana.
El seu territori és baix, pla i amb abundància de vegetació d’interior, de litoral i d’aiguamoll, i també d’aus de nidificació i migratòries, peixos, crustacis i mol·luscs. Davant la seva costa hi ha multitud d’illots.

A la seva circumscripció s’hi troba gran part de la possessió de sa Vall (1.582,52 hectàrees de 2.763), una de les més grans de l’illa, composta per litoral rocós, platges verges, boscos i l’estany natural de ses Gambes, refugi d’avifauna, reserva de cacera i explotació agropecuària, que va ser visitada per Lady Di, entre d’altres personalitats.
Aquesta diversitat converteix ses Salines en un dels espais ecològics més notables de Mallorca, per la qual cosa part del municipi ha estat declarat Àrea Natural d’Especial Interès Paisatgístic i Rural Cap de ses Salines pel Parlament de les Illes Balears.
L’agricultura; la ramaderia; activitats extractives de marès (pedra gres molt apreciada a Mallorca) i sal, les explotacions de les quals a Colònia de Sant Jordi funcionen des del segle IV a. de C., les segones més antigues del món; el contraban i l’estraperlo van ser activitats habituals en el municipi fins a la irrupció del turisme en els anys seixanta del segle XX. Els sectors turístic i de la construcció són els actuals motors econòmics de ses Salines.
El municipi té un total de 10 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  12 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters