Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Molí de s'Estany
Campos
Vigilància mitjana
Platja d'arena
Es Molí de s'Estany

Es Molí de s’Estany està a 1,2 quilòmetres de Colònia de Sant Jordi i és un excel·lent areny que compta amb pins, savines i sotabosc de romaní i llentiscle per fixar les dunes que s’estenen a la part posterior d’aquesta platja.

El seu topònim es refereix al títol nobiliar dels propietaris de la Colònia de Sant Jordi, la família Descatlar, marquesos del Palmer, que entre els segles XIV i XVIII van posseir els estanys per a l’explotació de la sal, la titularitat de la qual van recuperar novament el segle XIX.

El litoral del Migjorn va patir durant l’Edat Mitja l’assot de les incursions pirates, sarraïna i turca. El segle XVI es va construir una torre de vigilància per avisar la població, mitjançant senyals de fum, que es protegís d’aquests atacs. Aquesta fortificació va ser el primer edifici d’aquest nucli poblacional i es va mantenir dempeus fins als anys vint del segle XX.

L’ancoratge sobre el seu llit de sorra i alga és molt recomanable, excepte quan bufa vent de l’oest, per la bellesa de l’entorn, comptabilitzant-se uns quatre metres de profunditat a 250 metres de la vora. A 1,2 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Port Colònia de Sant Jordi.

A es Molí de s’Estany es pot arribar per via terrestre amb vehicle particular o autobús, la parada més propera del qual es localitza a un quilòmetre de distància d’aquest arenal. Aquest fet no ha suposat un impediment perquè l’afluència de banyistes residents i turistes sigui massiva.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Campos

El terme municipal de Campos es troba a la zona sud/sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim d’origen mossàrab al·ludeix a les seves terres planes, envoltades de turons i limítrofes amb la mar. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

Com ja indica la seva etimologia, Campos és un municipi sense grans elevacions (ses Gometes, 121 metres). Hi destaca el sistema dunar d’es Trenc, que separa la segona zona humida més important de Mallorca, es Salobrar (330 hectàrees d’extensió), de la Mediterrània. El Parlament de les Illes Balears va declarar l’any 1984 aquesta zona (1.492 hectàrees) com Àrea Natural d’Especial Interès pels seus valors científics i paisatgístics.

L’activitat ramadera i làctia va predominar a Camps fins als anys setanta del segle XX. A partir d’aquell moment es va iniciar una reconversió que l’ha transformat en líder en la fabricació, venda i transport de materials per a la construcció.

Les seves rutes cicloturístiques donen accés als racons arquitectònics i paisatgístics més significatius del nucli urbà i de la resta del terme municipal. Es pot fer ressaltar la visita al Balneari de la Font Santa per submergir-se a les úniques fonts termals de l’arxipèlag balear. La seva aigua clorurosódica a 38,7ºC ajuda a tractar reumatismes, neuràlgies, paràlisi, obstruccions viscerals, artrosi, nefritis i afeccions cutànies.

En canvi, es recomana capbussar-se dijous i dissabtes al seu mercat a l’aire lliure per conèixer els seus productes, la seva gent i els seus costums. En aquest basar es trobaran els ingredients per preparar el seu plat típic, cassola de cacera.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  490 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  25 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters