Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Pregons Petits
Platja d'es Peregons Petits
Campos
Vigilància baixa
Platja d'arena
Es Pregons Petits també coneguda com Platja d'es Peregons Petits

Platja d’es Pregons Petits està a 2,3 quilòmetres de Colònia de Sant Jordi (ses Salines) i és la continuació de la seva germana gran, Platja d’es Pregons Grans.

Aquesta platja tranquil·la és un petit areny que està cobert en gairebé la seva totalitat per un espès mantell vegetal de posidònia continental (alga), que convida els banyistes a visitar Platja d’es Pregons Grans. En aquest arenal es pot practicar el nudisme.

Les seves condicions subaquàtiques permeten l’ancoratge d’una embarcació sobre el llit de sorra d’aquesta platgeta. Aquesta maniobra de cap de les maneres suposarà major problema al patró de qualsevol vaixell, sempre y que no bufin vents de component oest, nord-oest i sud-oest. La sonda marca diferents profunditats a mesura que s’apropi al litoral: cinc metres fins al fons a 300 metres de la vora, tres a 200 i dos a 150. Si es pretén desembarcar, com els antics pirates, s’aconsella fer-ho per la part central, ja que pels laterals esperen i abunden les roques. A 1,9 milles marítimes s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Colònia de Sant Jordi.

El paisatge litoral de Platja d’es Pregons Petits està esquitxat de fantasmagòrics búnquers de la Guerra Civil espanyola. Era sabut que les bonances de la seva aigua i l’extensió d’aquest arenal podrien propiciar un desembarcament de les forces enemigues. Aquestes condicions òptimes ja eren conegudes per pirates i corsaris, per la qual cosa a finals del segle XVI es va iniciar la construcció de torres de vigilància i defensa litorals.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Campos

El terme municipal de Campos es troba a la zona sud/sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim d’origen mossàrab al·ludeix a les seves terres planes, envoltades de turons i limítrofes amb la mar. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

Com ja indica la seva etimologia, Campos és un municipi sense grans elevacions (ses Gometes, 121 metres). Hi destaca el sistema dunar d’es Trenc, que separa la segona zona humida més important de Mallorca, es Salobrar (330 hectàrees d’extensió), de la Mediterrània. El Parlament de les Illes Balears va declarar l’any 1984 aquesta zona (1.492 hectàrees) com Àrea Natural d’Especial Interès pels seus valors científics i paisatgístics.

L’activitat ramadera i làctia va predominar a Camps fins als anys setanta del segle XX. A partir d’aquell moment es va iniciar una reconversió que l’ha transformat en líder en la fabricació, venda i transport de materials per a la construcció.

Les seves rutes cicloturístiques donen accés als racons arquitectònics i paisatgístics més significatius del nucli urbà i de la resta del terme municipal. Es pot fer ressaltar la visita al Balneari de la Font Santa per submergir-se a les úniques fonts termals de l’arxipèlag balear. La seva aigua clorurosódica a 38,7ºC ajuda a tractar reumatismes, neuràlgies, paràlisi, obstruccions viscerals, artrosi, nefritis i afeccions cutànies.

En canvi, es recomana capbussar-se dijous i dissabtes al seu mercat a l’aire lliure per conèixer els seus productes, la seva gent i els seus costums. En aquest basar es trobaran els ingredients per preparar el seu plat típic, cassola de cacera.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  115 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  12 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters