Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Pregons Grans
Platja d'es Peregons Grans
Campos
Vigilància baixa
Platja d'arena
Es Pregons Grans també coneguda com Platja d'es Peregons Grans

Platja d’es Pregons Grans està a dos quilòmetres de la Colònia de Sant Jordi (ses Salines).

Les seves aigües són cristal·lines, es pot practicar el nudisme, és lliure de vegetació, ja que la pineda de pins barraquers (pins adaptats a viure en un medi ambient amb un alt grau de salinitat) es concentra a la part posterior, fixant les dunes amb les arrels i impedint que l’arena avanci cap als cultius. També hi ha alguna savina, encara que han patit una tala indiscriminada producte de la creença que la seva fusta és imputrescible.
Aquesta tranquil·la platja té un entorn verge sense que la intervenció humana hagi fet efecte. Platja d’es Pregons Grans es caracteritza per la sorra blanca y fina que s’estén centenars de metres mar endins. A 2,3 milles marines s’hi troba la instal·lació portuària més propera, Port Colònia de Sant Jordi.

L’ancoratge sobre el seu llit de sorra, a uns cinc metres de profunditat, a 250 metres de la vorera, és fàcil, mentre que el navegant mantingui una distància prudencial sobre la costa i no bufin vents forts de component sud-oest/oest/nord-oest.

L’accés terrestre a Platja d’es Pregons Grans només és possible fer-lo a peu. Aquest recorregut pedestre té una extensió d’uns 600 metres de longitud i una durada d’entre 10 i 15 minuts, segons se surti de Platja d’es Marquès (Colònia de Sant Jordi, Ses Salines) o d’es Trenc (Camps). Aquests condicionants fan que aquest areny tingui una afluència de banyistes locals i turistes mitjana.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Campos

El terme municipal de Campos es troba a la zona sud/sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim d’origen mossàrab al·ludeix a les seves terres planes, envoltades de turons i limítrofes amb la mar. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

Com ja indica la seva etimologia, Campos és un municipi sense grans elevacions (ses Gometes, 121 metres). Hi destaca el sistema dunar d’es Trenc, que separa la segona zona humida més important de Mallorca, es Salobrar (330 hectàrees d’extensió), de la Mediterrània. El Parlament de les Illes Balears va declarar l’any 1984 aquesta zona (1.492 hectàrees) com Àrea Natural d’Especial Interès pels seus valors científics i paisatgístics.

L’activitat ramadera i làctia va predominar a Camps fins als anys setanta del segle XX. A partir d’aquell moment es va iniciar una reconversió que l’ha transformat en líder en la fabricació, venda i transport de materials per a la construcció.

Les seves rutes cicloturístiques donen accés als racons arquitectònics i paisatgístics més significatius del nucli urbà i de la resta del terme municipal. Es pot fer ressaltar la visita al Balneari de la Font Santa per submergir-se a les úniques fonts termals de l’arxipèlag balear. La seva aigua clorurosódica a 38,7ºC ajuda a tractar reumatismes, neuràlgies, paràlisi, obstruccions viscerals, artrosi, nefritis i afeccions cutànies.

En canvi, es recomana capbussar-se dijous i dissabtes al seu mercat a l’aire lliure per conèixer els seus productes, la seva gent i els seus costums. En aquest basar es trobaran els ingredients per preparar el seu plat típic, cassola de cacera.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  200 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters