Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

S'Arenal d'en Tem
Campos
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
S'Arenal d'en Tem

S’Arenal d’en Tem està a 11 quilòmetres de Campos, situat entre Punta d’en Ferrer i Platja des Trenc, i forma part de l’Àrea Natural d’Especial Interès es Trenc-es Salobrar de Campos. En concret, aquest arenal és la capçalera dels tres quilòmetres i mig d’extensió que ocupa el litoral de Platja des Trenc.

El seu talús té una fina arena blanca, una escassa pendent, un sistema dunar que separa la platja del salobrar i els camps de cultiu (sa Savina des Turó Gros). Les seves aigües obertes al sud, sud-oest, oest i nord-oest són transparents. El fons és de sorra, alga i petites zones de pedres, a una profunditat de quatre metres. Es recomana als navegants que s’allunyin de la platja, ja que existeix una llosa de mig metre invisible els dies de mal temps. A una milla marina i mitjana s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Club Nàutic sa Ràpita.

L’afluència de banyistes locals i turistes és massiva. L’accés per carretera és senzill seguint les indicacions viàries. El vehicle particular es podrà estacionar en les immediateses d’aquesta platja i la parada d’autobús més pròxima està a uns dos hectòmetres.

Des de s’Arenal d’en Tem es pot arribar caminant a les properes i veïnes platges d’es Freu de ses Covetes i Platja des Trenc. A la vora d’aquest últim arenal segueixen dempeus sis búnquers de la Guerra Civil, també usats durant la postguerra, que vigilaven l’horitzó davant un possible desembarcament de tropes.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Lavabos
 • Paperera
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Campos

El terme municipal de Campos es troba a la zona sud/sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim d’origen mossàrab al·ludeix a les seves terres planes, envoltades de turons i limítrofes amb la mar. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

Com ja indica la seva etimologia, Campos és un municipi sense grans elevacions (ses Gometes, 121 metres). Hi destaca el sistema dunar d’es Trenc, que separa la segona zona humida més important de Mallorca, es Salobrar (330 hectàrees d’extensió), de la Mediterrània. El Parlament de les Illes Balears va declarar l’any 1984 aquesta zona (1.492 hectàrees) com Àrea Natural d’Especial Interès pels seus valors científics i paisatgístics.

L’activitat ramadera i làctia va predominar a Camps fins als anys setanta del segle XX. A partir d’aquell moment es va iniciar una reconversió que l’ha transformat en líder en la fabricació, venda i transport de materials per a la construcció.

Les seves rutes cicloturístiques donen accés als racons arquitectònics i paisatgístics més significatius del nucli urbà i de la resta del terme municipal. Es pot fer ressaltar la visita al Balneari de la Font Santa per submergir-se a les úniques fonts termals de l’arxipèlag balear. La seva aigua clorurosódica a 38,7ºC ajuda a tractar reumatismes, neuràlgies, paràlisi, obstruccions viscerals, artrosi, nefritis i afeccions cutànies.

En canvi, es recomana capbussar-se dijous i dissabtes al seu mercat a l’aire lliure per conèixer els seus productes, la seva gent i els seus costums. En aquest basar es trobaran els ingredients per preparar el seu plat típic, cassola de cacera.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  800 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  22 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters