Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Es Freu de ses Covetes
Campos
Platja d'arena
Es Freu de ses Covetes

Es Freu de ses Covetes està a 11 quilòmetres de Campos. El topònim de ses Covetes procedeix de les nombroses coves naturals que formaven part d’una elevació rocosa propera y que es va explotar com a pedrera. Les pedres d’aquesta pedrera es van utilitzar per construir les muralles renaixentistes que havien de defensar la ciutat de Palma. Aquest racó costaner es va reconvertir en colònia estiuenca a finals del segle XIX.

Aquesta platja tranquil·la, situada entre sa Ràpita i és Trenc, és una pintoresca zona rocosa que només té 50 metres de longitud. Aquest petit entrant de mar en forma de “u” es troba menys freqüentat que el veí arenal de ses Covetes.

Sobre aquest àrea es va iniciar la construcció d’una polèmica urbanització que es va detenir per via judicial, així com per la seva pertinença a l’Àrea Natural d’Especial Interès es Trenc-es Salobrar de Campos. A una milla marina s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Club Nàutic sa Ràpita.

Als seus voltants trobarà unes aigües termals, amb components salins i sulfurosos, úniques a Mallorca, ja datades en època romana, que brollen a 38ºC per alleugerir mals dermatològics i ossis, explotades comercialment per l’Estació Termal de Sant Joan de la Font Santa,.

L’afluència de banyistes és mitjana. L’accés per carretera és senzill seguint la senyalització viària. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament en una àrea pròxima a la platja i la parada d’autobús es troba a 100 metres de distància.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Paperera
Informació sobre el municipi Campos

El terme municipal de Campos es troba a la zona sud/sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim d’origen mossàrab al·ludeix a les seves terres planes, envoltades de turons i limítrofes amb la mar. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

Com ja indica la seva etimologia, Campos és un municipi sense grans elevacions (ses Gometes, 121 metres). Hi destaca el sistema dunar d’es Trenc, que separa la segona zona humida més important de Mallorca, es Salobrar (330 hectàrees d’extensió), de la Mediterrània. El Parlament de les Illes Balears va declarar l’any 1984 aquesta zona (1.492 hectàrees) com Àrea Natural d’Especial Interès pels seus valors científics i paisatgístics.

L’activitat ramadera i làctia va predominar a Camps fins als anys setanta del segle XX. A partir d’aquell moment es va iniciar una reconversió que l’ha transformat en líder en la fabricació, venda i transport de materials per a la construcció.

Les seves rutes cicloturístiques donen accés als racons arquitectònics i paisatgístics més significatius del nucli urbà i de la resta del terme municipal. Es pot fer ressaltar la visita al Balneari de la Font Santa per submergir-se a les úniques fonts termals de l’arxipèlag balear. La seva aigua clorurosódica a 38,7ºC ajuda a tractar reumatismes, neuràlgies, paràlisi, obstruccions viscerals, artrosi, nefritis i afeccions cutànies.

En canvi, es recomana capbussar-se dijous i dissabtes al seu mercat a l’aire lliure per conèixer els seus productes, la seva gent i els seus costums. En aquest basar es trobaran els ingredients per preparar el seu plat típic, cassola de cacera.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  12 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters