Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Ses Covetes
Campos
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
Ses Covetes

Ses Covetes està a 11 quilòmetres de Campos. Els vilatans expliquen que el seu topònim prové de les coves funeràries de període talaiòtic trobades als voltants.
Aquesta platja tranquil·la, situada entre sa Ràpita i es Trenc, és un petit arenal blanc de gra fi, de poca pendent i dividida en dues àrees: la més pròxima a sa Ràpita és d’arenes fines, té dos hectòmetres de longitud i presenta afluència de banyistes, mentre que es Freu és una zona rocosa, menys freqüentada per visitants, més pintoresca i només té 50 metres de longitud.

Sobre la zona de roques es va iniciar la construcció d’una polèmica urbanització que es va aconseguir detenir per via judicial i gràcies a què aquest racó pertany a l’Àrea Natural Protegida compresa entre es Trenc i es Salobrar de Campos. A una milla marina s’hi troba la instal·lació portuària més pròxima, Club Nàutic sa Ràpita.

L’afluència de banyistes locals i turistes és mitjana. Si s’arriba amb vehicle particular, es podrà estacionar gratuïtament en una àrea pròxima a la platja, mentre que la parada d’autobús més propera es troba a uns 100 metres.

L’apunt històric ens porta fins a les seves pedreres de marès, d’on es van extreure peces per a la construcció de les muralles defensives de Palma, i a les seves aigües termals, ja datades en època romana, que brollen a 38ºC per alleugerir mals dermatològics i ossis, i que avui en dia explota l’Estació Termal de Sant Joan de la Font Santa.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Lavabos
 • Paperera
 • Restaurant
Informació sobre el municipi Campos

El terme municipal de Campos es troba a la zona sud/sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim d’origen mossàrab al·ludeix a les seves terres planes, envoltades de turons i limítrofes amb la mar. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

Com ja indica la seva etimologia, Campos és un municipi sense grans elevacions (ses Gometes, 121 metres). Hi destaca el sistema dunar d’es Trenc, que separa la segona zona humida més important de Mallorca, es Salobrar (330 hectàrees d’extensió), de la Mediterrània. El Parlament de les Illes Balears va declarar l’any 1984 aquesta zona (1.492 hectàrees) com Àrea Natural d’Especial Interès pels seus valors científics i paisatgístics.

L’activitat ramadera i làctia va predominar a Camps fins als anys setanta del segle XX. A partir d’aquell moment es va iniciar una reconversió que l’ha transformat en líder en la fabricació, venda i transport de materials per a la construcció.

Les seves rutes cicloturístiques donen accés als racons arquitectònics i paisatgístics més significatius del nucli urbà i de la resta del terme municipal. Es pot fer ressaltar la visita al Balneari de la Font Santa per submergir-se a les úniques fonts termals de l’arxipèlag balear. La seva aigua clorurosódica a 38,7ºC ajuda a tractar reumatismes, neuràlgies, paràlisi, obstruccions viscerals, artrosi, nefritis i afeccions cutànies.

En canvi, es recomana capbussar-se dijous i dissabtes al seu mercat a l’aire lliure per conèixer els seus productes, la seva gent i els seus costums. En aquest basar es trobaran els ingredients per preparar el seu plat típic, cassola de cacera.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  300 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters