Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

S'Arenal de sa Ràpita
Campos
Vigilància mitjana
Accés minusvàlids
Platja d'arena
S'Arenal de sa Ràpita

S’Arenal de sa Ràpita està a 11 quilòmetres de Campos. Aquest arenal bell forma part de la zona costanera del nucli poblacional campaner de sa Ràpita, territori que s’ha especialitzat com a àrea de segones residències per als habitants locals i estrangers. Delimita per occident amb Club Nàutic Sa Ràpita i per orient amb la part rocosa de Can Sordo, que fa de frontera natural amb Platja des Trenc.

Aquest litoral es caracteritza pel seu magnífic entorn natural: l’arena fina del seu sistema dunar, la pineda que hi ha després d’aquest areny, la seva tranquil·litat i ser un lloc idoni per a la pràctica de surf i surf de vela. Cal afegir la singularitat de la torre defensiva de Son Durí, construïda el segle XVI per alertar de les incursions sarraïnes i que actualment forma part de Club Nàutic Sa Ràpita, presentant un bon estat de conservació.

La seva aigua permet que les embarcacions fondegin davant la platja, a l’est i sud-est de la bocana del club nàutic, sobre un fons de sorra, a uns quatre metres de profunditat, a tres hectòmetres de la vorera. Es recomana avortar aquesta maniobra quan bufin vents de component sud-est/sud/sud-oest.

L’afluència de banyistes residents i turistes és mitjana. Es pot qualificar com a bona l’accessibilitat a aquesta platja per carretera. Si s’arriba amb vehicle particular es podrà estacionar a un aparcament tarifat (tres euros per dia), sent l’estacionament lliure escassíssim, mentre que la parada d’autobús més propera es troba a uns 200 metres.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme que a continuació s'indica:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Passarel·les per a discapacitats
 • Dutxes
 • Lavabos
 • Lloguers
 • Quioscs/balnearis
 • Zones de submarinisme o esportives
Informació sobre el municipi Campos

El terme municipal de Campos es troba a la zona sud/sud-est de Mallorca (Migjorn). El seu topònim d’origen mossàrab al·ludeix a les seves terres planes, envoltades de turons i limítrofes amb la mar. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300.

Com ja indica la seva etimologia, Campos és un municipi sense grans elevacions (ses Gometes, 121 metres). Hi destaca el sistema dunar d’es Trenc, que separa la segona zona humida més important de Mallorca, es Salobrar (330 hectàrees d’extensió), de la Mediterrània. El Parlament de les Illes Balears va declarar l’any 1984 aquesta zona (1.492 hectàrees) com Àrea Natural d’Especial Interès pels seus valors científics i paisatgístics.

L’activitat ramadera i làctia va predominar a Camps fins als anys setanta del segle XX. A partir d’aquell moment es va iniciar una reconversió que l’ha transformat en líder en la fabricació, venda i transport de materials per a la construcció.

Les seves rutes cicloturístiques donen accés als racons arquitectònics i paisatgístics més significatius del nucli urbà i de la resta del terme municipal. Es pot fer ressaltar la visita al Balneari de la Font Santa per submergir-se a les úniques fonts termals de l’arxipèlag balear. La seva aigua clorurosódica a 38,7ºC ajuda a tractar reumatismes, neuràlgies, paràlisi, obstruccions viscerals, artrosi, nefritis i afeccions cutànies.

En canvi, es recomana capbussar-se dijous i dissabtes al seu mercat a l’aire lliure per conèixer els seus productes, la seva gent i els seus costums. En aquest basar es trobaran els ingredients per preparar el seu plat típic, cassola de cacera.
El municipi té un total de 8 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  1100 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters