Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

S'Arenal
Llucmajor
Vigilància alta
Accés minusvàlids
Platja d'arena
S'Arenal també coneguda com

S’Arenal és el darrer tram de Platja de Palma i pertany al municipi de Llucmajor a partir del Torrent des Jueus.

El pas de Palma a Llucmajor resulta imperceptible sobre el terreny, ja que l’activitat i serveis turístics són similars. Tot i així, la diferència rau que els edificis de s’Arenal de Llucmajor són més alts que les construccions de la zona palmesana.

La costa és d’arena fina i presenta molt poc desnivell, facilitant el bany als més petits. La instal·lació portuària més propera és Club Nàutic s’Arenal.

S’Arenal va patir la destrucció de la vegetació pròpia de l’ecosistema dunar que reté la sorra, desapareixent gairebé per complet l’any 1989. Per a la seva recuperació es van reintroduir més de 400.000 tones d’arena que han donat lloc a les espectaculars dimensions actuals.

Paral·lel a la costa s’aixeca la major concentració hotelera de Mallorca i de les més importants de la Mediterrània. Entre els anys 1960 i 1968 es van edificar la majoria dels hotels. La seva primera línia es va remodelar a finals del segle XX, construint-se un passeig marítim amb palmeres i limitant-se el trànsit rodat.
Aquesta platja és el màxim exponent a Mallorca del turisme de masses, com corrobora la seva altíssima ocupació, barrejant-se l’apinyament de milers de turistes amb els residents.

L’accés per carretera és senzill. L’aparcament pròxim a la costa per a vehicles particulars és inexistent, per la qual cosa es recomana l’ús del transport públic, trobant-se a 50 metres la parada d’autobús més propera.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Llucmajor
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

Informació sobre el municipi Llucmajor

El terme municipal de Llucmajor es troba al sud-oest de Mallorca, sent el primer municipi en importància per superfície. Serveis i turisme lideren, des dels anys setanta del segle XX, els indicadors econòmics, però indústria i construcció hi fan una aportació important. Conserva el treball artesanal popular feina de marisc, elaboració de campanes ornamentals florals usant closques de petits mol·luscs.

El nom de la vila prové d’un topònim mossàrab llatí que significa “bosc major”. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300 i el 1349 moria aquí Jaume III en batalla contra el governador del rei d’Aragó per conservar el Regne Privatiu de Mallorca i eludir la inevitable reincorporació a la Corona aragonesa.

Els 35 quilòmetres de litoral meridional i oriental (zona que coincideix amb sa Marina, que ocupa la major part de l’extensió llucmajorera, on habita la tortuga mediterrània i on es passa d’una costa baixa arenosa a un imponent talús de penya-segats: Racó de na Casetes, 120 metres sobre el nivell de la mar; pel seu valor ecològic es Cap Enderrocat i sa Marina de Llucmajor són àrees naturals d’especial interès ), així com la regió muntanyosa septentrional (àrea orogràfica que forma part del Pla de Mallorca: Puig de Galdent, 420 metres d’altitud) modelen un paisatge àrid, de poca vegetació i amb torrents de cursos esporàdics.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de Son Noguera, poblat talaiòtic Capocorb Vell, Església de Sant Miquel, Convent de Sant Bonaventura, Molí d’en Gaspar, Torre d’Estalella o Santuari de la Nostra Senyora de Gràcia.
El municipi té un total de 15 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  210 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  50 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters