Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Sa Cova Baixa
Escat de Son Fraret, Roca des Turistes
Llucmajor
Platja de roca
Sa Cova Baixa també coneguda com Escat de Son Fraret, Roca des Turistes

Sa Cova Baixa, Escat de Son Fraret o Roca des Turistes està a 13 quilòmetres de Llucmajor, situada entre Caló de Sant Antoni i es Calonet des Fornàs, així com sota la mirada de la urbanització Son Verí i la possessió (finca rural) de Son Grauet.
La construcció d’un passeig marítim que voreja aquesta part inicial del litoral llucmajorer permet arribar a aquesta minúscula cala de la badia de Palma des del proper Club Nàutic s’Arenal.

Sobre un petit sortint s’alça la finca de Son Grauet i a escassos metres de distància es troba Roca des Turistes, un escull pla de tres metres de diàmetre, accessible a la seva base per una escala tallada a la pròpia roca, des d’un es gaudirà d’una vista panoràmica sobre la mar Mediterrània.

Des de Roca des Turistes s’observa el talús rocós del diminut entrant de mar que és sa Cova Baixa, així com el del veí es Calonet d’es Fornàs, de dimensions una mica majors, però d’iguals característiques morfològiques. Aquest racó tranquil sol ser utilitzat com a zona de bany per als habitants de les urbanitzacions Son Verí i Son Verí Nou.

Aquest litoral rocós, característic de la zona sud-oest/sud de l’illa, s’inicia en Cala de Sant Antoni i finalitza a l’arenal de sa Ràpita (terme municipal de Campos). A prop de sa Cova Baixa n’hi ha altres minúsculs entrants, com són les coves Verda, d’en Sarregà i Calenta, Caló de Sant Vicenç o ses Pedreres.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Llucmajor
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
Informació sobre el municipi Llucmajor

El terme municipal de Llucmajor es troba al sud-oest de Mallorca, sent el primer municipi en importància per superfície. Serveis i turisme lideren, des dels anys setanta del segle XX, els indicadors econòmics, però indústria i construcció hi fan una aportació important. Conserva el treball artesanal popular feina de marisc, elaboració de campanes ornamentals florals usant closques de petits mol·luscs.

El nom de la vila prové d’un topònim mossàrab llatí que significa “bosc major”. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300 i el 1349 moria aquí Jaume III en batalla contra el governador del rei d’Aragó per conservar el Regne Privatiu de Mallorca i eludir la inevitable reincorporació a la Corona aragonesa.

Els 35 quilòmetres de litoral meridional i oriental (zona que coincideix amb sa Marina, que ocupa la major part de l’extensió llucmajorera, on habita la tortuga mediterrània i on es passa d’una costa baixa arenosa a un imponent talús de penya-segats: Racó de na Casetes, 120 metres sobre el nivell de la mar; pel seu valor ecològic es Cap Enderrocat i sa Marina de Llucmajor són àrees naturals d’especial interès ), així com la regió muntanyosa septentrional (àrea orogràfica que forma part del Pla de Mallorca: Puig de Galdent, 420 metres d’altitud) modelen un paisatge àrid, de poca vegetació i amb torrents de cursos esporàdics.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de Son Noguera, poblat talaiòtic Capocorb Vell, Església de Sant Miquel, Convent de Sant Bonaventura, Molí d’en Gaspar, Torre d’Estalella o Santuari de la Nostra Senyora de Gràcia.
El municipi té un total de 15 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  10 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters