Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Cala Blava
Cala Mosca, Cala Mosques
Llucmajor
Platja d'arena
Cala Blava també coneguda com Cala Mosca, Cala Mosques

Cala Blava està a cinc quilòmetres de s’Arenal i també és coneguda amb els noms de Cala Mosca i Cala Mosques. La urbanització limítrofa va ser batejada amb el nom d’aquesta mateixa platja. Les edificacions residencials properes no rompen la bellesa d’aquest paratge, cosa que aconsegueix un hotel alt edificat a prop d’aquesta platja. Tot i així, els voltants de Cala Mosca es caracteritzen per la profusió urbanística producte de la proximitat a Palma.

Aquesta platja petita d’arena està encaixada entre roques de poca alçada, encara que els penya-segats pròxims a Cala Blava assoleixen fins als 25 metres d’altura, la qual cosa proporciona unes excel·lents vistes panoràmiques sobre la badia de Palma. Les roques baixes que sorgeixen al seu voltant són una excel·lent alternativa al llarg arenal pel qual transcorre un torrent i en el qual hi ha nombroses barquetes encallades.

Costejant a peu des de Cala Mosques en direcció sud s’accedeix a altres caletes de vora i fons petris, de sorra i de mags. El litoral de Cala Blava està freqüentat gairebé de manera exclusiva i de forma massiva pels veïns de la urbanització.

El fons marí és sorrenc, situat a una profunditat que oscil·la entre els tres i quatre metres. A una milla marina i mitja de Cala Mosques es troba la instal·lació marítima més pròxima, Club Nàutic s’Arenal.

L’accés per carretera és senzill. L’aparcament a prop de la costa per a vehicles particulars o una parada d’autobús pròxima a Cala Blava són inexistents.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Llucmajor
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
 • Paperera
Informació sobre el municipi Llucmajor

El terme municipal de Llucmajor es troba al sud-oest de Mallorca, sent el primer municipi en importància per superfície. Serveis i turisme lideren, des dels anys setanta del segle XX, els indicadors econòmics, però indústria i construcció hi fan una aportació important. Conserva el treball artesanal popular feina de marisc, elaboració de campanes ornamentals florals usant closques de petits mol·luscs.

El nom de la vila prové d’un topònim mossàrab llatí que significa “bosc major”. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300 i el 1349 moria aquí Jaume III en batalla contra el governador del rei d’Aragó per conservar el Regne Privatiu de Mallorca i eludir la inevitable reincorporació a la Corona aragonesa.

Els 35 quilòmetres de litoral meridional i oriental (zona que coincideix amb sa Marina, que ocupa la major part de l’extensió llucmajorera, on habita la tortuga mediterrània i on es passa d’una costa baixa arenosa a un imponent talús de penya-segats: Racó de na Casetes, 120 metres sobre el nivell de la mar; pel seu valor ecològic es Cap Enderrocat i sa Marina de Llucmajor són àrees naturals d’especial interès ), així com la regió muntanyosa septentrional (àrea orogràfica que forma part del Pla de Mallorca: Puig de Galdent, 420 metres d’altitud) modelen un paisatge àrid, de poca vegetació i amb torrents de cursos esporàdics.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de Son Noguera, poblat talaiòtic Capocorb Vell, Església de Sant Miquel, Convent de Sant Bonaventura, Molí d’en Gaspar, Torre d’Estalella o Santuari de la Nostra Senyora de Gràcia.
El municipi té un total de 15 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  30 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  20 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters