Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Sa Pesquera Plana
Na Plana
Llucmajor
Platja de roca
Sa Pesquera Plana també coneguda com Na Plana

Sa Pesquera Plana o na Plana està a 15 quilòmetres de Llucmajor, situada entre Cala Blava o Cala Mosques i Caló de ses Donardes o Caló de ses Lleonardes, així com sota la mirada de la urbanització Cala Blava.

Aquest diminut entrant de mar en forma de ve es caracteritza per la rocositat, penya-segats baixos i absència de sorra. L’accessibilitat a la mar Mediterrània és poc recomanable per als més petits. Aquest talús sol ser freqüentat pels veïns de la urbanització Cala Blava.

Les condicions marines i subaquàtiques recomanen el fondeig d’una embarcació tan sols amb bon temps, ja que es tracta d’un litoral molt obert i ni les barques amb molt poc calat resistirien l’embat de vent i mar del sud-oest al nord. No obstant això, si la jornada marinera acompanya, el navegant podrà apropar-se a la costa i ancorar a qualsevol dels clars d’arena que observi davant na Plana. La instal·lació portuària més propera és Club Nàutic s’Arenal.

Aquesta costa rocosa, característica de la zona sud-oest/sud de l’illa, s’inicia en Cala de Sant Antoni, limítrof amb l’escullera d’estribord del Club Nàutic s’Arenal, i finalitza a l’arenal de sa Ràpita (Camps). En aquest tram comprès entre Punta de s’Orenal i sa Pesquera des Governador se succeeixen aquestes seccions terrestres abruptes (calonets de s’Almadrava i Cap Alt, es Mollet des Rei, entre molts d’altres racons), obra de l’erosió eòlica, els corrents marins i la desembocadura d’escorrenties.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Llucmajor
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
Informació sobre el municipi Llucmajor

El terme municipal de Llucmajor es troba al sud-oest de Mallorca, sent el primer municipi en importància per superfície. Serveis i turisme lideren, des dels anys setanta del segle XX, els indicadors econòmics, però indústria i construcció hi fan una aportació important. Conserva el treball artesanal popular feina de marisc, elaboració de campanes ornamentals florals usant closques de petits mol·luscs.

El nom de la vila prové d’un topònim mossàrab llatí que significa “bosc major”. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300 i el 1349 moria aquí Jaume III en batalla contra el governador del rei d’Aragó per conservar el Regne Privatiu de Mallorca i eludir la inevitable reincorporació a la Corona aragonesa.

Els 35 quilòmetres de litoral meridional i oriental (zona que coincideix amb sa Marina, que ocupa la major part de l’extensió llucmajorera, on habita la tortuga mediterrània i on es passa d’una costa baixa arenosa a un imponent talús de penya-segats: Racó de na Casetes, 120 metres sobre el nivell de la mar; pel seu valor ecològic es Cap Enderrocat i sa Marina de Llucmajor són àrees naturals d’especial interès ), així com la regió muntanyosa septentrional (àrea orogràfica que forma part del Pla de Mallorca: Puig de Galdent, 420 metres d’altitud) modelen un paisatge àrid, de poca vegetació i amb torrents de cursos esporàdics.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de Son Noguera, poblat talaiòtic Capocorb Vell, Església de Sant Miquel, Convent de Sant Bonaventura, Molí d’en Gaspar, Torre d’Estalella o Santuari de la Nostra Senyora de Gràcia.
El municipi té un total de 15 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  50 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  15 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters