Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Caló Fort
Llucmajor
Platja de grava
Caló Fort

Caló Fort o Caló de Can Mercadal està a 15 quilòmetres de Llucmajor, situat entre Punta de ses Punxes i Calonet de s’Almadrava, i sota la mirada de les urbanitzacions Cala Blava i Bellavista. Els residents d’aquestes urbanitzacions són els banyistes més assidus i habituals.

Aquesta platja resulta d’un entrant de la mar en forma de “u” i de la desembocadura d’una escorrentia, el que provoca que el talús rocós, flanquejat per penya-segats de mitjana alçada, residències i pinar, tengui poca arena.

Les condicions marines i subaquàtiques recomanen l’ancoratge d’una embarcació tan sols quan fa bon temps, ja que es tracta d’un litoral molt obert i ni les barques amb poc calat resistirien l’embat del vent i de la mar del sud-oest al nord. Ara bé, si la jornada marinera acompanya, el navegant podrà apropar-se a la costa i ancorar a qualsevol dels clars d’arena que vegi davant aquesta platja. La instal·lació portuària més propera és Club Nàutic s’Arenal.

Aquesta costa rocosa, característica de la zona sud-oest/sud de l’illa, s’inicia a la Cala de Sant Antoni, limítrof amb l’escullera d’estribord del Club Nàutic s’Arenal, i finalitza a s’Arenal de sa Ràpita (Campos). En el tram comprès entre Punta de s’Orenal i es Cap Enderrocat es succeeixen aquestes seccions terrestres abruptes (calonets de s’Almadrava i Cap Alt, es Mollet des Rei, entre molts d’altres), obra de l’erosió eòlica, els correntes marins i l’acció dels torrents.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Llucmajor
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
Informació sobre el municipi Llucmajor

El terme municipal de Llucmajor es troba al sud-oest de Mallorca, sent el primer municipi en importància per superfície. Serveis i turisme lideren, des dels anys setanta del segle XX, els indicadors econòmics, però indústria i construcció hi fan una aportació important. Conserva el treball artesanal popular feina de marisc, elaboració de campanes ornamentals florals usant closques de petits mol·luscs.

El nom de la vila prové d’un topònim mossàrab llatí que significa “bosc major”. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300 i el 1349 moria aquí Jaume III en batalla contra el governador del rei d’Aragó per conservar el Regne Privatiu de Mallorca i eludir la inevitable reincorporació a la Corona aragonesa.

Els 35 quilòmetres de litoral meridional i oriental (zona que coincideix amb sa Marina, que ocupa la major part de l’extensió llucmajorera, on habita la tortuga mediterrània i on es passa d’una costa baixa arenosa a un imponent talús de penya-segats: Racó de na Casetes, 120 metres sobre el nivell de la mar; pel seu valor ecològic es Cap Enderrocat i sa Marina de Llucmajor són àrees naturals d’especial interès ), així com la regió muntanyosa septentrional (àrea orogràfica que forma part del Pla de Mallorca: Puig de Galdent, 420 metres d’altitud) modelen un paisatge àrid, de poca vegetació i amb torrents de cursos esporàdics.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de Son Noguera, poblat talaiòtic Capocorb Vell, Església de Sant Miquel, Convent de Sant Bonaventura, Molí d’en Gaspar, Torre d’Estalella o Santuari de la Nostra Senyora de Gràcia.
El municipi té un total de 15 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  20 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  5 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters