Mallorca Beach Guide (beta)

Cercar platges a Mallorca:

Informació turística www.illesbalears.es

Calonet des Cap Alt
Caló Fred
Llucmajor
Platja de roca
Calonet des Cap Alt també coneguda com Caló Fred


Calonet des Cap Alt o es Caló Fred està a 16 quilòmetres de Llucmajor, situat entre Calonet de s’Almadrava i Cap Alt. En aquesta platja desemboca el Torrentó de Cap Alt, que juntament amb l’acció marina, ha produït un entrant de mar en forma de ve, rocós, amb penya-segats i absència d’arena. Aquest petit torrent marca l’inici d’una zona despoblada, limítrof amb Àrea Natural d’Especial Interès des Cap Enderrocat i la instal·lació militar homònima.

Les condicions marines i subaquàtiques són aptes per a l’ancoratge d’embarcacions només quan fa bon temps, ja que es tracta d’un litoral molt obert i ni las barques amb poc calat resistirien l’embat del vent i de la mar de sud-oest a nord. Ara bé, si la jornada marinera acompanya, el navegant podrà apropar-se a la costa, així com ancorar a qualsevol dels clars de sorra que vegi davant aquesta platja. La instal·lació portuària més propera és Club Nàutic s’Arenal.

Aquesta costa rocosa, característica de la zona sud-oest/sud de l’illa, s’inicia a la Cala de Sant Antoni, frontera amb l’escullera d’estribord del Club Nàutic s’Arenal, i finalitza a s’Arenal de sa Ràpita (Campos). En el tram comprès entre Punta de s’Orenal i sa Pesquera des Governador es succeeixen aquestes seccions terrestres abruptes (cales Blava i de ses Lleonardes, Caló des Cap Alt, na Plana, es Mollet des Rei, entre molts d’altres), obra de l’erosió eòlica, les corrents marines i la desembocadura d’escorrenties.

La informació oferta sobre aquesta platja pot haver canviat. Per confirmar les dades o consultar canvis o novetats, per favor contactau amb l'oficina de turisme municipal que a continuació s'indica:

Oficines de Turisme - Llucmajor
Informació general sobre l'illa:
Oficines de Turisme - Mallorca

 • Telèfons
Informació sobre el municipi Llucmajor

El terme municipal de Llucmajor es troba al sud-oest de Mallorca, sent el primer municipi en importància per superfície. Serveis i turisme lideren, des dels anys setanta del segle XX, els indicadors econòmics, però indústria i construcció hi fan una aportació important. Conserva el treball artesanal popular feina de marisc, elaboració de campanes ornamentals florals usant closques de petits mol·luscs.

El nom de la vila prové d’un topònim mossàrab llatí que significa “bosc major”. El rei Jaume II la va nomenar vila l’any 1300 i el 1349 moria aquí Jaume III en batalla contra el governador del rei d’Aragó per conservar el Regne Privatiu de Mallorca i eludir la inevitable reincorporació a la Corona aragonesa.

Els 35 quilòmetres de litoral meridional i oriental (zona que coincideix amb sa Marina, que ocupa la major part de l’extensió llucmajorera, on habita la tortuga mediterrània i on es passa d’una costa baixa arenosa a un imponent talús de penya-segats: Racó de na Casetes, 120 metres sobre el nivell de la mar; pel seu valor ecològic es Cap Enderrocat i sa Marina de Llucmajor són àrees naturals d’especial interès ), així com la regió muntanyosa septentrional (àrea orogràfica que forma part del Pla de Mallorca: Puig de Galdent, 420 metres d’altitud) modelen un paisatge àrid, de poca vegetació i amb torrents de cursos esporàdics.

La seva riquesa cultural es coneixerà visitant, entre d’altres, Talaiot de Son Noguera, poblat talaiòtic Capocorb Vell, Església de Sant Miquel, Convent de Sant Bonaventura, Molí d’en Gaspar, Torre d’Estalella o Santuari de la Nostra Senyora de Gràcia.
El municipi té un total de 15 platges.
Principals dades tècniques
 • Longitud de la platja: 
  35 metres
 • Tipus d'accés: 
  Per a vianants
  Per a vehicles
  Per a vaixells
 • Amplada mitjana: 
  3 metres
 • Accés minusvàlid: 
  No
 • Grau d'ocupació: 
  Alt
  Mitjà
  Baix
 • Zona de fondeig: 
  No
Enviar una postal de la platja
No oblidi que els camps assenyalats amb
un signe ( # ) i en vermell són obligatoris.
Disposa de caràcters